Erhverv

Waturu Holding: Vi har modtaget den første eksportordre

Kriseramte Waturu Holding meddeler, at selskabet har indgået en ordreaftale med en udenlandsk samarbejdspartner.

Serie: Waturu - FINANS

Waturu Holding har tilsyneladende indgået en aftale med en udenlandsk samarbejdspartner, som forventer at kunne aftage mere end 1.000 vandvarmere fra det danske greentech-firma pr. måned, når leverancerne kører kontinuerligt.

Det oplyser Waturu selv i en fondbørsmeddelelse.

Aftalen er ifølge meddelelsen afgrænset til salg udelukkende til det afrikanske kontinent, og selskabet forventer, at dette kan effektueres medio 2021.

Samarbejdspartneren, som ikke offentliggøres i meddelelsen, har angiveligt afgivet den første ordre, som er på 500 stk. vandvarmere til levering fra en fabrik i Fredericia.

”Det er en stor tilfredsstillelse, at vi på et afgørende tidspunkt for virksomheden, er lykkes med at indgå den første større udenlandske aftale. Danmark vil fortsat være et vigtigt marked de næste par år, men aftalen viser os, at der også er et stort potentiale i udlandet. Aftalen falder godt i takt med at selskabet nu går ind i en ny fase hvor fokus på optimering af produktionen og salg bliver det primære," siger formand Thomas Marschall.

Aftalen ændrer ikke på selskabets fremtidige forventninger til omsætning og indtjening, lyder meldingen.

Tirsdag nedjusterede selskabet forventingerne til omsætning og driftsresultat, og Finans har over en periode beskrevet en række problamatiske forhold i Waturu, der blev børsnoteret på First North i maj 2019.

Børsnoteringen skete på en fortælling om, at selskabet havde færdigudviklet en unik og miljørigtig vandvarmer. Der manglede bare penge til at sætte en egentlig produktion i gang. Penge, der skulle komme fra børsnoteringen.

Men mere end halvandet år senere er produktet stadig ikke lanceret, og selskabet undersøges af Finanstilsynet på baggrund af mistanke om markedsmanipulation.

Handlen med Waturu-aktien er i øjeblikket suspenderet på Nasdaqs minibørs First North på ubestemt tid på grund af »væsentlig tvivl« om, hvorvidt selskabet lever op til reglerne på First North-børsen.

BRANCHENYT
Læs også