Erhverv

Waturu nedjusterer forventninger efter »negative artikler om selskabet«

Greentechvirksomheden skærer omtrent halvdelen af forventningerne til omsætningen i 2023.

Illustration: Anders Thykier

Det kriseramte selskab Waturu sænker forventingerne til omsætning og driftsresultat på grund af negativ medieomtale.

Det fremgår i en meddelelse, som selskabet har sendt ud tirsdag eftermiddag.

Tidligere lød omsætningsforventningerne til 2023 på et interval mellem 140-150 mio. kr., nu forventes det at være i niveauet 70-80 mio. kr. med et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 30-35 mio. kr.

»Nedjusteringen sker med udgangspunkt i selskabets nuværende situation, hvor der igennem en længere periode er skrevet negative artikler om selskabet, som gør det sværere at afsætte selskabets produkter,« lyder det i meddelelsen.

Finans har over en periode beskrevet en række forhold i Waturu, der blev børsnoteret på First North i maj 2019.

Det skete på en fortælling om, at selskabet havde færdigudviklet en unik og miljørigtig vandvarmer. Der manglede bare penge til at sætte en egentlig produktion i gang. Penge, der skulle komme fra børsnoteringen.

Men mere end halvandet år senere er produktet stadig ikke lanceret, og selskabet undersøges af Finanstilsynet på baggrund af mistanke om markedsmanipulation.

Samtidig er selskabet ramt af afgang fra bestyrelsen, hvor både bestyrelsesformand Thomas Marschall samt bestyrelsesmedlemmerne Anders Skov og Bjørn Kaare Jensen forlader selskabet i forbindelse med en kommende ekstraordinær generalforsamling 6. februar.

Udover Thomas Marschall, Anders Skov og Bjørn Kaare Jensen består bestyrelsen i Waturu af direktør og medejer Toke Reedtz.

Handlen med Waturu-aktien er i øjeblikket suspenderet på Nasdaqs minibørs First North på ubestemt tid på grund af »væsentlig tvivl« om, hvorvidt selskabet lever op til reglerne på First North-børsen.

Det er dog ikke det eneste problem, Waturu lige nu står med.

Selskabet står uden revisor, da revisionshuset Beierholm i december meddelte Erhvervsstyrelsen, at det fratrådte. Dermed har selskabet under én måned til at finde revisor for ikke at blive tvangsopløst.

Waturu oplyser, at man indstiller til generalforsamlingen, at 2+ Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab bliver valgt som ny revisor.

Derudover kunne Finans i begyndelsen af december afsløre, at virksomhedens børsrådgiver Tofte & Co. har opsagt samarbejdet.

Og endelig er datterselskabet Waturu ApS sendt til tvangsopløsning - netop på grund af manglende revisor.

BRANCHENYT
Læs også