Erhverv

Gamestop-aktie i drastisk fald: »Har toppet i denne omgang«

Gamestops aktiekurs faldt mandag fra 314 til 225 og efter markedsluk til 189. Nedturen varsler måske, at kursen har nået sin top for denne gang, og kampen mellem investorer og kapitalfonde er gået ind i næste fase.

Artiklens øverste billede
Det vilde kursridt forsætter for spilgiganten Gamestop. Foto: REUTERS/Rick Wilking

Efter sidste uges himmelflugt led Gamestop-aktien mandag et knæk på mere end 30 pct. Dagen begyndte ellers godt for Gamestop og de mange privatinvestorer, som i fællesskab har sat sig for at tage kampen op mod nogle af de store kapitalfonde. Det så ud som om, lykkens gudinde tilsmilede investorerne.

Men aktiekursen vendte om i løbet af dagen, og nedturen fortsatte efter markedsluk, så den endte i kurs 189. Nytilkomne investorer kunne sende lange øjne tilbage på sidste uge, hvor aktien nåede at ramme kurs 483. På det tidspunkt var aktien steget med 400 pct. på under en måned.

På den anden side kunne kapitalfonde med short-positioner i går drage et lettelsens suk. Nu ser ud som om Gamestop-aktien er på vej tilbage mod et niveau, som investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet mener, er mere retvisende for den »triste økonomiske virkelighed,« som selskabet står i.

»Prisfastsættelsen vil før eller siden afspejle virkeligheden, og aktien vil vende tilbage til nogenlunde, hvor den kom fra, hvilket vil sige i niveauet 10-20 dollars,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Gamestop-aktien er ellers blevet handlet i stor stil, siden investorer fra reddit.com gik sammen om at presse de store kapitalfonde, der har shortet aktien. Ved at købe Gamestop-aktier har de sendt kursen i vejret, og det betyder store underskud for de kapitalfonde, som har satset på, at kursen ville falde.

Billedet gik igen blandt flere af de shortede selskaber, som fx AMC, som først steg med 25 pct., men siden faldt igen og endte med et fald i eftermarkedet på knap 7 pct.

»Kursbevægelserne viser formentlig, at de shortsolgte aktier har toppet i denne omgang,« skriver Per Hansen.

Kampen er dog ikke fløjtet af endnu. På reddits forum Wallstreetbets fremturer brugerne stadig med budskaber om, at man skal holde fast i sine aktier eller købe flere, nu hvor kursen er faldet. Her lever drømmen om, at de små privatinvestorer for en gangs skyld kan snyde de store kapitalfonde.

De var da også godt på vej før mandagens kursfald, hvis man skal tro The Wall Street Journal, som søndag skrev, at selskabet Melvin Capital i løbet af januar havde mistet 53 pct. af værdien af sine investeringer som følge af den folkelige modstand mod deres shortpositioner.

Det betyder dog ikke, at en finansiel revolution er under opsejling. Ifølge Per Hansen er det mest sandsynlige, at festen slutter i løbet af de næste uger eller måneder. Tiden vil vise, om det falder ud til kapitalfondenes eller de private investorers fordel. Mandag så det ud til, at de private investorer blinkede først.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.