Serier

Midt i coronakrisen: Loop Fitness vil finde fodfæste i Sverige

Flere franchisetagere af Loop Fitness risikerer at lukke under coronapandemien. Nu satser investorerne på det svenske marked.

Corona rammer verden
Loop A/S ejer Loop Fitness-konceptet. Foto: Loop

Danmarks næststørste fitnesskæde, Loop Fitness, har solgt rettighederne til at drive Loop-centre i Sverige til en dansk-svensk gruppe, som i maj i år selv åbner sit første center i Stockholm.

Det skriver Børsen.

Meldingen kommer i en tid, hvor en stor del af landets fitnesscentre er presset økonomisk og kæmper med faldende medlemstal og nedlukkede centre som følge af coronakrisen.

Det får dog ikke den dansk-svenske gruppe til at trække i bremsen. Ifølge Børsen har de nye partnere planer om at åbne 50 Loop-centre i Sverige de kommende fem år.

»Vi er megapressede med alle 130 danske centre lukket her i vores højsæson efter jul og nytår, hvor vi normalt får mange nye medlemmer. Så vi kæmper med det. Vi skal nok overleve, og vi skal nok blive større. Men det er slet ikke sikkert, at vi får alle de franchisetagere, der ejer og driver vores centre, med ud på den anden side af coronaen,« siger Brian Schneider, direktør i Loop A/S, til mediet i forbindelse med offentliggørelsen af det nye svenske partnerskab.

Ifølge direktøren er det særligt Loops nystartede centre, der kæmper med økonomien i forbindelse med den fortsatte nedlukning.

Centrene har tabt penge i forbindelse med etableringen, samtidig med at de fortsat har udgifter til bl.a. løn og husleje, mens antallet af medlemmer og indtjeningen har været faldende.

Også den danske fitnesskæde Repeat er sendt til tælling af coronakrisen. Det betød, at kæden i slutningen af januar måtte sende en anmodning om rekonstruktion og samtidig såede tvivl om kædens videre drift.

»Det gør ondt at fortælle alle de mennesker, der har troet på kæden og været med til at kæmpe for Repeat, at det måske ikke er muligt at sikre videre drift. Vi lover at orientere vores medlemmer løbende, når vi ved noget, men vi kan af gode grunde ikke orientere om mere, end vi ved,« sagde kædens stifter, Rasmus Ingerslev, i den forbindelse til Finans.

Loop A/S havde i 2019 et overskud efter skat på 9 mio. kr.

Kæden har tidligere forsøgt at gå ind på det svenske marked, men måtte sande, at lokationen var forkert, og at der hverken var organisation eller tilstrækkeligt med kapital til satsningen.

Læs også