Liebhavermægler Adam Schnack nærmer sig for første gang millionoverskud
Samtidig er selskabets bruttofortjeneste mere end fordoblet.
Ejendomsmæglerfirmaet Adam Schnack, der sælger luksuriøse liebhaverboliger og har de kendte forretningsfolk Johan Bülow og Morten Strunge i ejerkredsen, nærmer sig et overskud på 1 mio. kr.
Det fremgår af selskabets seneste regnskab for 2020.
Overskuddet landede i perioden på 870.000 kr. efter skat, hvilket er en markant fremgang sammenlignet med året forinden. Her lød indtjeningen efter skat på omkring 31.000 kr. efter skat. Overskuddet i 2020 blev altså 28 gange så stort.
»Vi er lykkedes med at skabe et stigende overskud hvert år ud fra den vækstplan, som vi har fulgt fra start. I begyndelsen var der naturligt opstartsomkostninger, som var budgetteret i regnskaberne. Siden er omsætningen og resultaterne steget hvert år,« siger Adam Schnack, der er direktør og stiftede ejendomsmæglerselskabet af samme navn i 2016.
»Det er meget positivt, og vi har store forventninger for fremtiden. Vi er blevet mere synlige i markedet, og kunderne har opdaget, at vi er en seriøs spiller, der leverer et tillidsfuldt og professionelt produkt. Siden opstarten har vi prøvet en række forskellige initiativer af, og det har gjort, at vi nu er mere relevante for vores kunder,« siger Adam Schnack.
Ud over direktøren, der ejer 70 pct. af ejendomsmæglerfirmaet, ejer lakridskongen Johan Bülow 20 pct. af virksomheden, mens serieiværksætteren Morten Strunge ejer omkring 10 pct. af selskabet.
Begge sidder desuden i selskabets bestyrelse.
Ifølge Adam Schnack er køberne til luksuriøse boliger alt fra yngre par og singler til ældre købere, der er interesseret i boliger med en særlig historie, arkitektur eller æstetik.
»Fælles for køberne er, at de søger noget særligt og noget ud over det sædvanlige. Det behøver ikke at være specielt kostbare boliger, men et dejligt hjem med karakter, stemning og sit eget udtryk. Boligen fylder mere og mere i vores liv og er med til at skabe ens identitet,« siger Adam Schnack.
Forventninger for det kommende år er da også, at selskabet leverer en »mærkbar vækst«, som også kan ses på bundlinjen.
Præcis hvad selskabet forventer at komme ud af året med, vil Adam Schnack dog ikke lægge sig fast på.
»Ambitionen var ikke, at vi skulle tjene penge indenfor de første år. Strategien var at slå rødder og etablere os i et ekstremt konkurrencestærkt marked. Det har vi gjort, selvom vi er oppe mod meget dygtige kollegaer i branchen, og det betyder, at vi fortsat skal gøre os umage for at bevare væksten,« siger stifteren, der føler sig overbevist om, at den nuværende strategi resulterer i et forbedret resultat for 2021.
»Pengene skal nok følge, hvis arbejdet bliver gjort ordentligt. Kunderne skal kunne mærke os og stole på vores evner. Det er vigtigere for mig end at tjene en ekstra skilling på den korte bane,« siger han.
Inden udgangen af året vil Adam Schnack igangsætte nye vækstplaner og bl.a øge medarbejderantallet fra de nuværende seks-syv ansatte til 10 ansatte.
Adam Schnack havde i 2020 en bruttofortjeneste på omkring 3 mio. kr. mod 1,2 mio. kr. i 2019.
Selskabets egenkapital lød på 2,6 mio. kr. mod 1,7 mio. kr. i året forinden.