Erhverv

Tesla køber bitcoins for 9,3 mia. kr.

Kunder kan betale med bitcoins i fremtiden, forventer den amerikanske elbilproducent.

Tesla med Elon Musk i front gør sig klar til en fremtid med kryptovaluta. Foto: Bloomberg/Qilai Shen

Tesla har investeret 1,5 mia. dollars i bitcoin. Det svarer til 9,3 mia. kr. Elbilproducenten planlægger, at dets kunder i fremtiden kan anvende kryptovalutaen som betalingsmiddel. Det skriver det norske medie E24.

Nyheden har sendt prisen på bitcoin i vejret. Kursen tog i løbet af en time et spring på over 10 pct., da det viste sig, at Tesla havde opkøbt flere end 30.000 bitcoins. Bitcoin har i skrivende stund nået en værdi over 44.000 dollars, den højeste nogensinde.

Verdens rigeste person, Elon Musk, er adm. direktør i Tesla, og han har tidligere udtalt sig om bitcoins i positive vendinger. For en uge siden skrev CNBC, at Musk havde tilføjet #bitcoin til sin profiltekst på Twitter, hvilket også affødte en kursstigning.

I en skrivelse til den amerikanske børsmyndighed SEC, bemærker Musk:

»Vi forventer at kunne modtage bitcoin som betaling for vores produkter i den nærmeste fremtid, underlagt gældende love og initialt i begrænset omfang, som vi måske eller måske ikke vil likvidere ved modtagelse.«

Tesla vil altså afgøre, når de modtager betaling i bitcoins, om kryptovalutaen omgående skal sælges for penge, eller om Tesla vil beholde sine bitcoins.

Elon Musk blev i løbet af januar verdens rigeste person, da han overhalede Jeff Bezos i det kapløb. Den sydafrikanskfødte erhvervsmand har for nylig sagt, at han tror, at bitcoins er på nippet til at vinde bredere anvendelse blandt konventionelle finansfolk, skriver CNBC.

Bitcoin er en decentraliseret digital valuta, som blev skabt i 2008 af en ukendt gruppe personer under navnet Satoshi Nakamoto. Valutaens altoverskyggende problem har ifølge kritikere været, at den finder ringe anvendelse som betalingsmiddel i virkeligheden.

Teslas indkøb har påvirket det samlede kryptovalutamarked, som ifølge Coinbase er steget med næsten 10 pct. i dag.

Elon Musk har de seneste dage været i vælten for at promovere en anden kryptovaluta. Det drejer sig om dogecoin - en blockchain, der egentlig begyndte som en vittighed på internettet.

Hvornår, og hvordan præcist, Teslas kunder kan anvende bitcoin som betaling for deres nye elbil, melder historien indtil videre intet om.

BRANCHENYT
Læs også