Erhverv

Elon Musk: »Bitcoin er bedre end kontanter«

Én af verdens rigeste mænd skrev natten til torsdag, at kryptovalutaen bitcoin nu har en større værdi end traditionelle penge.

SpaceX-grundlægger og Tesla-ejer, Elon Musk, er én af verdens mest magtfulde og rigeste mænd. Den seneste tid har han blandt andet kastet sin indflydelse på bitcoins og det sociale medie Clubhouse. Foto: Mike Blake/Reuters.

Han har utvivlsomt mange af begge dele – penge på bankbogen og bitcoins på kryptokontoen.

Tesla-ejer Elon Musks tweets har i den seneste tid skabt stor opmærksomhed, når han har tweetet skiftevis om bitcoins og det nye sociale medie Clubhouse, hvor han har inviteret både rapperen Kayne West og Ruslands præsident, Vladimir Vladimirovich Putin.

Natten til fredag dansk tid tweetede Elon Musk, at det er bedre at eje bitcoins end almindelige traditionelle pengesedler.

»Når fiat-penge har en negativ realrente, er det kun et fjols, der ikke kigger andetsteds. Bitcoin er næsten lige så skidt som fiat-penge. Nøgleordet er ’næsten’,« skriver Elon Musk ifølge Reuters.

Fiat-penge er alle penge, der accepteres af en regering til at betale skat eller gæld, men som ikke er knyttet til eller bakkes direkte op af guld og andre værdigenstande. Fiat-penge har ikke nogen væsentlig egenværdi eller brugsværdi.

Tesla har for nylig investeret 1,5 mia. dollars i bitcoins. Det svarer til 9,3 mia. kr. Elbilproducenten planlægger, at dens kunder i fremtiden kan anvende kryptovalutaen som betalingsmiddel.

Tirsdag krydsede kryptovalutaen en milepæl, da den opnåede en værdi på over 50.000 dollars, svarende til knap 310.000 kr. Den værdi er sidenhen fortsat og ligger nu stabilt omkring 51.750 dollars, svarende til 318.000 kr.

Læs også