Erhverv

Securitas køber Dansk Brandteknik i stor millionhandel

Securitas har købt Dansk Brandteknik, der er landets næststørste aktør indenfor brand og sikkerhed, i en handel til en værdi af 110 mio. kr.

Securitas blev grundlagt i 1934 og har i dag lidt over 1.200 medarbejdere i Danmark. Arkivfoto

I seks år har den danske del af sikringskoncernen Securitas arbejdet på at udvide forretningen, så den udover selskabets eksisterende sikringsløsninger også dækker personnære brand- og sikkerhedsydelser som brandslukningsudstyr, hjertestartere og førstehjælp.

Nu har selskabet i en handel til en værdi af 110 mio. kr. købt virksomheden Dansk Brandteknik, der er den næststørste aktør i Danmark indenfor netop brand- og sikkerhedsydelser.

»Overordnet har koncernen haft brand som en del af strategien, men det har manglet i Danmark, fordi muligheden for opkøb på området først er opstået nu. At starte op på bar bund og lade området gro fra nul er en svær øvelse, og derfor har vi valgt at vente til den rigtige opkøbsmulighed opstod, så vi kunne gå ind med fuld skala med det samme, siger Tom Würtz Laursen, adm. direktør i Securitas A/S.

Ifølge Tom Würtz Laursen har Securitas længe haft Dansk Brandteknik »i søgelyset«, og derfor har han også i flere år været i dialog med Ralf Dujardin, adm direktør i Dansk Brandteknik, der i 2020 havde en omsætning på 60 mio. kr. og 7.500 kunder landet over.

Securitas
  • Securitas A/S er en del af verdens førende sikkerhedskoncern, Securitas AB.
  • I Danmark drives selskabet fra hovedkontoret i Glostrup.
  • Selskabet har lidt over 1.200 medarbejdere, der leverer en bred række af sikkerhedsydelser til 2.200 kunder landet over.
  • Den danske del af Securitas omsatte i 2019 for knap 664 mio. kr. og havde et overskud efter skat på 19,7 mio. kr.

»Ralf Dujardin er nået til et sted i sin tilværelse, hvor han ville trække sig tilbage og gå på pension. Derfor er timingen for et opkøb nu den rette, og det er helt fantastisk. Vi glæder os til at skulle ud at prøve nyt, ekspandere og investere,« siger Tom Würtz Laursen.

Dansk Brandteknik beskæftiger 43 medarbejdere, og under det nye ejerskab fortsætter selskabet som et selvstændigt forretningsben, der komplementerer Securitas’ øvrige forretningsområder.

»Securitas har gennem hele processen virkelig vist os, at de har respekt for det, som vi har opbygget, og at de samtidig ser muligheder for at videreudvikle Dansk Brandteknik,« siger Ralf Dujardin.

Tilsammen har den danske del af Securitas og Dansk Brandteknik knap 10.000 kunder. Mens Securitas har et solidt fodfæste hos større virksomheder og organisationer, er hovedparten af Dansk Brandtekniks kunder i SMV-segmentet. Derfor er der ifølge Tom Würtz Laursen betydelige vækstmuligheder for begge parter i opkøbet.

»Vi kan åbne nye døre, som det ikke er muligt for os i dag at gå indad, hvis ikke vi havde fået Dansk Brandteknik med om bord. Vi er mere komplette nu og kan tilbyde vores kunder en bedre samlet sikringsløsning, som gør os mere relevante. Nogle kunder har brug for brandsikring, andre har brug for sikkerhedsløsninger, og med opkøbet kan vi bevæge os mere på tværs af kundegrupperne,« siger direktøren og peger på, at de nære og mere individbåret sikringsydelser i disse år vinder frem:

»Jeg tror på, at der er en vækstmulighed i segmentet. Alle virksomheder har brug for hjertestartere, førstehjælpsudstyr og brandslukkere, og derfor styrker opkøbet begge virksomheder. Vi kan bruge hinandens styrker, og det stiller os stærkt med en ny, samlet kundedatabase, som vi nu kan tilbyde en komplet løsning.«

Den danske del af Securitas omsatte i 2019 for knap 664 mio. kr. og havde et overskud efter skat på 19,7 mio. kr. Ifølge Tom Würtz Laursen lander regnskabet for 2020 »fint« trods coronapandemien.

Han fortæller endvidere, at Securitas A/S ikke har planer om lignende opkøb fremover.

BRANCHENYT
Læs også