Serier

Norwegians datterselskaber søger konkursbeskyttelse i Norge

To af Norwegians norske datterselskaber har søgt om at blive en del af rekonstruktionerne.

Corona rammer verden
Foto: Tomm W. Christiansen/Bloomberg

Det hårdtpressede flyselskab Norwegian har søgt om konkursbeskyttelse for to af sine datterselskaber i Norge.

Det drejer sig om Norwegian Pilot Services Norway og Norwegian Cabin Services Norway, der begge er en del af Norwegians norske afdeling for piloter og kabineansatte , skriver mediet E24 ifølge en pressemeddelelse.

»Målet med rekonstruktionsprocessen er at komme ud af krisen (coronakrisen red.) som et stærkere selskab med reduceret gæld. Bestyrelserne i de to datterselskaber har set det som hensigtsmæssigt, at de har samme beskyttelse som moderselskabet,« siger Jacob Schram, administrerende direktør for Norwegian, ifølge mediet.

Meldingen kommer samtidig med, at flyselskabet kæmper en vigtig kamp for sine irske datterselskaber ved en domstol i Dublin.

Her har den irske højesteret i de seneste tre måneder behandlet en konkursbeskyttelse for flere af Norwegians irske datterselskaber, der ejer eller lejer fly fra det norske lavprisflyselskab.

Retsbehandlingen har tidligere været sat på pause, fordi flere kreditorer mente, at der var behov for mere tid til at gennemgå og komme med input til Norwegians redningsplan.

Ifølge E24 kommer meldingen om de norske rekonstruktionsanmodninger ikke til at påvirke ansættelses- eller lønvilkår for de ansatte.

Coronakrisen har det seneste år været hård ved Norwegian, der ved udgangen af september sidste år havde en gæld på 49 mia. kr.

Heraf er ca. 33 mia. kr. knyttet til finansiering af fly.

Den norske regering har tidligere foreslået et kriselån på 1,5 mia. norske kr. for at sikre selskabets fremtid.

Det skete som et led i en større krisepakke på 16,3 mia. norske kr., som skal afbøde de negative effekter af coronakrisen i Norge.

Foruden kriselånet har regeringen foreslået at afsætte 3 mia. kr. til deltagelse i et obligationslån.

BRANCHENYT
Læs også