Erhverv

Mægler med Peter Norvig i ledelsen er igen under konkurs

B2B Property' direktør Peter Norvig forventer, at konkursbegæringen snart bliver ophævet.

Artiklens øverste billede
Peter Norvig købte engang Danmarks dyreste hus i Bagsværd og var formand for Parken Sport & Entertainment. Nu har det mæglerfirma, hvor han er frontfigur, igen været konkurs. Arkivfoto

Erhvervsmægleren B2B Property, der baserer sin forretning på at skabe kontakt mellem investorer og salgsklare jordejere, er taget under konkursbehandling.

Det fremgår fredag af registrering i Statstidende.

Ifølge selskabets direktør Peter Norvig, der er tidligere bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, var selskabet dog kun taget under konkurs i omkring 2 timer.

»Der er jo betalt for sent, ellers lander den jo ikke, der hvor den var landet. Vi har haft en uenighed med en tidligere medarbejder om noget løn, og derfor blev der indgivet en konkursbegæring. Vi har udregnet medarbejderens nettoløn og sørget for, at beløbet stod hos vores advokat, inden vi var i skifteretten i sidste uge,« siger han.

Et beløb, som den tidligere medarbejdere dog ifølge Peter Norvig ikke var tilfreds med.

»Han ville have bruttobeløbet udbetalt - altså inkl. skat, ATP, ambi og ikke mindst feriepenge. Det sagde vores advokat var i strid med skattelovgivningen og regler om feriepenge, og onsdag modtager vi så konkursdekretet. Herefter nægtede medarbejderen at modtage pengene, men efter en dialog med ham accepterede han betalingen, som blev overført torsdag middag. På det tidspunkt var meddelelsen om konkurs dog allerede sendt til Statstidende,« siger han.

Peter Norvig understreger derfor, at han forventer, at konkursbegæringen bliver ophævet, når selskabet og kuratorerne er blevet enige om sagens omkostninger.

Derfor tager direktøren også konkursbegæringen med ophøjet ro.

Af Statstidende fremgår det, at det er Per Astrup Madsen, partner i DLA Piper, og Bech-Bruun-partneren Anders Hoffmann Kønigsfeldt, der er kuratorer i konkursboet i B2B Property. Finans har forsøgt at få en kommentar fra kurator Per Astrup Madsen. Det er ikke lykkedes.

Anders Hoffmann Kønigsfeldt slår overfor EjendomsWatch fast, at der endnu ikke er en løsning. Han oplyser dog, at der er tæt dialog om at ophæve konkrusbegæringen.

»Konkursen er der endnu. Den er ikke tilbagekaldt endnu. Men vi er i dialog med selskabets advokat om eventuel tilbagekaldelse af konkursbegæringen,” siger han til EjendomsWatch.

Frem til sommeren 2020 gik B2B Property under navnet Living Homes, men ændrede herefter navn til B2B Living.

Navnet blev taget i brug, efter firma for en kort stund var under konkurs som konsekvens af en hårdtslående coronakrisen og en rekordstor bøde på 550.000 kr. for at have tilsidesat god ejendomsmæglerskik.

Samme år dumpede revisoren selskabets regnskab for 2019. Her blev det påpeget, at det ifølge revisorens synspunkt ikke var muligt at aflægge regnskab med fortsat drift for øje.

»Der er tale om et oprydningsarbejde, som tager tid og har pågået en del år. En gang i mellem kan man ikke nå at betale tingene til tiden, og så kommer der konkursbegæringer,« siger Peter Norvig om de gentagne konkursbegæringer.

Virksomhedens navneskifte betød samtidig, at selskabet skiftede fokus. Siden ændringen har B2B Property haft fokus på at parre investorer med salgsklare jordejere, hvor det tidligere hovedfokus var salg af luksusprojekter og -boliger i København.

Virksomhedens seneste regnskab for 2019 viste et underskud efter skat på 1,2 mio. kr.

Ifølge Peter Norvig forventer B2B Property i 2020 »et markant bedre resultat, der viser et par millioner i overskud«.

»Jeg har en klar forventning om, at der ikke er flere gamle sager, når vi er ude at 2021. Vores skifte til B2B Property er begyndt at rulle, og jeg forventer, at vi lever stille fremover. Det har ikke været sjovt med de tidligere sager, og det har været en kamp, og der har ganske enkelt ikke været nok penge i selskabet til at undgå det,« siger direktøren.

Peter Norvig er i dag den eneste reelle medarbejder i B2B Property.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.