Serier

Tidligere medarbejder har begæret Rønnes Hotel konkurs

Nordjyske Rønnes Hotel ved Slettestrand er blevet begæret konkurs af en lønmodtager efter et år i coronakrisens vold. Ejeren er formand for Horesta i Nordjylland.

Corona rammer verden
De hvide, brede sandstrande, som Slettestrand, hvor Rønnes Hotel ligger, er kendt for. Foto: Niclas Jessen

En tidligere ansat har begæret driftsselskabet bag nordjyske Rønnes Hotel konkurs.

Det fortæller advokat Hanne Bruun Jacobsen, som er kurator. Ejer Lars Mouritzen oplyser, at han endnu ikke er klar over, hvordan hotellets fremtid ser ud.

»Jeg står med en følelse af sørgmodighed, afmagt og frustration,« siger Lars Mouritzen, der udover at være hotelejer også er formand for Horesta i Nordjylland.

»Der er selvfølgelig nogle lønmodtagerkrav, og det er rigtig ærgerligt, men sådan er gamet. De kan forhåbentlig gå til Lønmodtagernes Garantifond. Det er jo ikke mange ansatte heldigvis,« siger Lars Mouritzen.

Selskabet plejede at hedde Rønnes Hotel A/S, men har siden den 5. marts heddet Hotelselskabet af 05.03.2021 A/S.

Det fremgår af regnskabet for 2019, at selskabet beskæftigede 16 ansatte i gennemsnit og leverede et underskud på 843.000 kr.

Jeg er ikke typen, der løber fra mine ting, normalvis, men man kan også grave et hul, der er for dybt.

Lars Mouritzen, hotelejer

Lars Mouritzen fortæller, at selskabet i gennemsnit havde 10-11 ansatte, men at de fleste blev fyret i november, da coronarestriktioner i Nordjylland tvang hotellet til at holde lukket.

Ved udgangen af februar blev de sidste tre ansatte ifølge Lars Mouritzen opsagt.

Det negative resultat for regnskabsåret forud for det skæbnesvangre 2020 betød, at Rønnes Hotel stod dårligt i forhold til at modtage støtte gennem hjælpepakkerne.

»Præmissen for hjælpepakkerne var, at hvis der var tvivl om selskabet, blev støtten beskåret. Det har vi også været ramt af, så man kan sige, at vi har været dobbeltramt,« siger Lars Mouritzen.

På trods af konkursbegæringen kan man i en meddelelse fra den 23. marts i år læse på hotellets hjemmeside, at Lars Mouritzen forventer at kunne åbne dørene for gæster »umiddelbart igen efter den 6. maj 2021.«

»Vi har en tænkepause nu, og som udgangspunkt er udmeldingen, at folks reservationer står ved magt,« siger Lars Mouritzen.

Han fortæller dog også, at beslutningen ikke er truffet endnu.

»Jeg ved reelt ikke lige nu, hvad jeg gør, men udadtil må beskeden være, at hotellet bliver drevet videre. Så må vi tage det med gæsterne, når vi er klar til det, og når vi har en klar besked,« siger han.

Lars Mouritzen overtog Rønnes Hotel i 2014. Han ejer desuden Restaurant Papegøjehaven.

Han bedyrer, at det ene og alene er coronakrisen, der har ansvaret for, at driftsselskabet nu er begæret konkurs, og at han stadig ejer bygningerne, som altså ikke skal på tvangsauktion.

»Jeg er ikke typen, der løber fra mine ting, normalvis, men man kan også grave et hul, der er for dybt,« siger han.

»Jeg har ikke en horde af leverandører, som jeg skylder en masse penge, men der er selvfølgelig noget moms og skat. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Skat kommer til at tage et tab på det her,« siger Lars Mouritzen.

Finans har tidligere omtalt, at de danske hoteller og restauranter er blandt de brancher, som coronakrisen har ramt hårdest. Derfor har hotellernes og restauranternes brancheforening, Horesta, også længe efterlyst en langsigtet genåbningsplan.

Den plan, der blev fremlagt i går, er dog ikke tilfredsstillende for Horesta, som i en pressemeddelelse udsendt onsdag den 23. marts især kritiserer kravet om, at restaurantgæster skal fremvise coronapas.

»Det er helt afgørende, at vi får kickstartet forbruget i det hårdt ramte hotel-, restaurant- og oplevelseserhverv. Alene hoteller og restauranter har det seneste år mistet 26 mia. kr. i omsætning, og 21.300 medarbejdere i branchen mistede i 2020 deres job,« siger adm. direktør Katia K. Østergaard i pressemeddelelsen.

Læs også
Top job