Erhverv

Gik konkurs for kort tid siden: Nu har Rønnes Hotel fået ny ejer

Det er ikke mere end en uge siden, at Rønnes Hotel ved Slettestrand blev begæret konkurs, men allerede nu har det kendte hotel skiftet hænder.

De hvide, brede sandstrande, som Slettestrand, hvor Rønnes Hotel ligger, er kendt for. Foto: Niclas Jessen

For blot en uge siden blev driftsselskabet bag det kendte Rønnes Hotel ved Slettestrand begæret konkurs, og allerede nu har hotellet fået nye ejere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rønnes Hotel.

Lars Mouritzen, der har ejet og drevet Rønnes Hotel i syv år, oplyser heri, at han har solgt hotellet til Helle Petersen, der i forvejen driver Klitrosen Hotel og Restaurant, som ligger lige i nærheden af Rønnes Hotel.

»Jeg er sikker på at hotellet også fremover vil være i gode hænder under Helles ledelse. Helle har det drive og personlige engagement der skal til for at drive et hotel som Rønnes Hotel, som overdrages i en væsentlig bedre forfatning, end da jeg overtog det for 7 år siden,« udtaler Lars Mouritzen.

Han understreger, at salget af hotellet har været længe undervejs, og at det ikke har noget at gøre med konkursen i det bagvedliggende driftsselskab.

»Jeg følte at tiden er kommet til at få ”tavlen visket ren” og lade nye kræfter komme til på Rønnes, så jeg kan starte et nyt kapitel i mit liv enten som selvstændig eller som ansat et sted, hvor der kan drages nytte af min erfaring og kompetencer,« tilføjer Lars Mouritzen i pressemeddelelsen.

For en uge siden sagde Lars Mouritzen, der udover at være hotelejer også er formand for Horesta i Nordjylland, til Finans, at han stod med en følelse af sørgmodighed, afmagt og frustration over hotellets nuværende situation.

Han fortalte, at selskabet i gennemsnit havde 10-11 ansatte, men at de fleste blev fyret i november, da coronarestriktioner i Nordjylland tvang hotellet til at holde lukket, og de sidste tre ansatte blev opsagt i februar.

Lars Mouritzen overtog Rønnes Hotel i 2014. Han ejer desuden Restaurant Papegøjehaven. Det var ifølge ham ene og alene coronakrisen, som havde ansvaret for, at driftsselskabet bag det kendte hotel blev begæret konkurs.

Selskabet plejede at hedde Rønnes Hotel A/S, men har siden den 5. marts heddet Hotelselskabet af 05.03.2021 A/S ifølge CVR.

Til gengæld ejede Lars Mouritzen selv bygningerne, som han så har kunnet sælge.

Læs også
Top job