Erhverv

Ferm Living fordobler millionoverskud under coronakrisen

Den danske designvirksomhed Ferm Living går ud af 2020 med endnu et tocifret millionoverskud.

Trine Andersen stiftede Ferm Living, men har i dag overdraget direktørposten til Peter Vedel. Foto: PR.

Coronakrisen har markeret sig i mange virksomheders regnskab for 2020, og det gør sig også gældende for Ferm Living - men det kan absolut ikke ses på designkometens seneste tal.

Ferm Livings gik nemlig ud af det turbulente år med et rekordoverskud på ca. 40 mio. kr. Det er mere end en fordobling af overskuddet fra 2019, der lød på 16.3 mio kr.

Virksomheden har udvidet markant i løbet af 2020 og er i dag tilgængelig i mere end 70 lande. Gennem året er trafikken på Ferm Livings website vokset mere en 80 pct., så selv med lukkede butikker er salgsvæksten ikke til at tage fejl af.

Millionoverskuddet er det seneste i en lang række, der allerede startede i 2009 - blot tre år efter designvirksomhedens stiftelse.

I december 2020 solgte stifter Trine Andersen majoriteten af firmaet til Maj Invest Equity.

»Ferm Living er vokset til et stærkt og internationalt designbrand med et stort community af følgere. Vi er enormt glade og stolte over at kunne fortsætte med at udvikle den virksomhed, som vi sammen med vores fantastiske kollegaer har skabt,« sagde Trine Andersen, der i dag er firmaets kreative direktør, dengang i en pressemeddelelse.

Trine Andersen startede Ferm Living i 2006, men overgav i 2017 posten som adm. direktør til Peter Michael Vedel, der ligeledes var positiv over for salget til Maj Invest Equity.

»Med Maj Invest Equitys erfaring og kompetencer ombord, får vi nu den helt rigtige partner til at hjælpe os videre med at udvikle Ferm Living,« fortalte han til Finans.

Af regnskabet fremgår det, at virksomhedens ledelse forventer at fortsætte den pæne vækst fremadrettet.

Holdingselskabet FLHC, der også ejes af Trine Andersen, går ud af 2020 med et overskud på 26 mio. kr. Det er ligeledes en kæmpe vækst fra 2019, hvor overskuddet lød på 3 mio. kr.

Læs også
Top job