Erhverv

Jettime-ejer køber svensk flyselskab: »Det her gør, at vi kan forblive relevante«

Lars Thuesen har opkøbt det svenske flyselskab Novair. Thuesen varslede et comeback, efter at hans flyselskab Jet Time blev begæret konkurs forrige sommer.

Lars Thuesen er tidligere koncerndirektør i SAS. Foto Charlotte de la Fuente.

Lars Thuesen, der står bag det konkursbegærede danske flyselskab Jet Time, sætter nu fart under planerne om et comeback i rejsebranchen.

Mindre end et år efter, at Jet Time måtte kaste håndklædet i ringen på grund af rejserestriktionerne, har Lars Thuesen opkøbt det svenske flyselskab Novair. Sælgeren er rejsebureauet Apollo og dets ejer DER Touristik.

»Jeg køber et godt indarbejdet og professionelt flyselskab, som har fløjet Apollos kunder i mere end 20 år,« udtaler Lars Thuesen i en pressemeddelelse.

Det danske flyselskab Jet Time indgav sin konkursbegæring i juli 2020. Efterfølgende fortalte Lars Thuesen, at forretningen ville genopstå under navnet Jettime. Og nu bliver der så skruet op for ambitionerne med købet af Novair og overtagelsen af samarbejdet med Apollo.

»Det er vigtigt, at vi sammen bidrager til vækst i årene fremover. Det her gør, at vi kan forblive relevante, tilbyde konkurrencedygtige priser og opretholde den stærke nordiske kvalitets- og tjenesteprofil, som kendetegner begge parter,« udtaler han.

Opkøbet sker gennem selskabet Nordic Jet Group, som er ejet 100 pct. af Lars Thuesen. Det har eksisteret siden 1997, men skiftede for nylig navn til Nordic Jet Group og ændrede sit formål til at eje luftfartsselskaber.

Lars Thuesen fortalte få uger siden til Finans, at det er målet, at det nye Jettime skal være klar til sommersæsonen.

»Det kan være, at tingene er kommet under kontrol. Det kan også være, at der går yderligere en måned eller to. Men hvis vi misser sommersæsonen, er vi virkelig på den. Som charterselskab tjener vi nemlig alle vores penge i juni, juli og august,« sagde han i et interview 13. marts.

Jettime har ca. 30 ansatte og fem fly i flåden, som alle har stået på landjorden siden marts 2020. Novair har 120 medarbejdere og to fly af typen Airbus 321 Neo, fremgår det af meddelelsen. Handlen ventes at gå igennem i august 2021.

Læs også