Erhverv

Delvist danskejet selskab leverer internet til havs

Fibernetleverandøren Tampnet, der er halvt danskejet, leverer internet til selskaber som Ørsted og Mærsk, og selv om selskabet er relativt ukendt, er det i olie- og offshoreselskaber en velkendt leverandør. Foto: PR/Tampnet

Det delvis danskejede og hidtil alment ukendte internetselskab Tampnet har i årevis leveret internet til selskaber i Nordsøen og har i dag et fiberkabelnetværk fra Nordsøen til Den Mexicanske Golf.

Det skriver Berlingske Business.

Fibernetleverandøren Tampnet, der er halvt danskejet, leverer internet til selskaber som Ørsted og Mærsk, og selv om selskabet er relativt ukendt, er det i olie- og offshoreselskaber en velkendt leverandør.

Halvdelen af selskabet har siden 2019 været ejet af danske ATP, som sammen med 3i Infrastructure opkøbte andelen fra EQT.

3i betalte dengang 1,6 mia. kr. for aktieandelen i Tampnet, der i 2001 blev stiftet af det daværende Statoil, nu Equinor.

Selskabet har 350 offshoreinstallationer på boreplatforme -og rigge i drift, mens omkring 100 konstruktions-, mandskabs- og serviceskibe tilknyttet dem er koblet på.

Forretningen, der er i en konstant udvikling, omsatte sidste år for 80 mio. euro - svarende til omkring 600 mio. kr.

Tampnet søger at udvide sit netværk i Nordsøen og Den Mexicanske Golf og ser dertil på nye områder at udvide til. Blandt andet har Brasilien været i kikkerten, oplyser selskabets administrerende direktør for nordsøaktiviteter, Per Atle Sørensen.

BRANCHENYT
Læs også