Erhverv

Verdens største indendørs gokartbane sikrer sig overskud trods hårdt opstartsår

Selskabet bag Racehall CPH har brugt omkring 100 mio. kr. på at etablere verdens største gokartbane. Trods flere måneders nedlukning har banen sikret sig millionoverskud.

Racehalls bane i København er omkring 33 pct. større end selskabets bane i Aarhus, der  hidtil har været kendt som Europas største indendørs gokartbane. Foto: PR

Der har været fart under hjulene i de knap syv måneder, hvor gokartbanen Racehall CPH nær Høje-Taastrup trods coronakrisen har måttet holde åbent og sende fartglade kørere ud i de hurtige gokarts.

I løbet af de få måneder er det lykkedes banen, der er verdens største indendørs gokartbane, at hive et overskud hjem på 1,4 mio. kr. efter skat, samtidig med at selskabet har landet en bruttofortjeneste på knap 7 mio. kr. i 2020.

Alligevel ser direktør Flemming Grene Thomsen tilbage på et hårdt opstartsår.

»Det overskud, vi har leveret, er skabt i de få måneder, hvor vi trods alt måtte holde åbent. Vi er selvfølgelig meget glade for, at vi i de åbne måneder har haft mange gæster, og mange af dem har besøgt os flere gange, men 2020 har overordnet set været et vanskeligt år, og overskuddet er heller ikke så stort som håbet,« siger direktøren.

Udover gokartbanen på Sjælland driver Racehall-koncernen også en gokartbane i Aarhus.

Her ligger overskuddet typisk på knap 3 mio. kr. efter skat, men også her har coronakrisen spillet ind på resultatet.

Racehall Aarhus leverede i 2020 et overskud på knap 300.000 kr., mens koncernens samlede årsresultat lød på 4,5 mio. kr. efter skat.

»Begge baner er ramt af krisen, men vi føler os meget heldige over, at vi har en samarbejdsvillig bank, der har hjulpet, når det var svært at leve op til vores forpligtelser. Samtidig har kompensationsordningerne betydet, at det ikke har været nødvendigt at afskedige medarbejdere, hvilket gør, at vi kommer ud af krisen med en intakt forretning, der er klar til at åbne, så snart vi får lov,« siger Flemming Grene Thomsen, der fortsat må se de to gokartbaner holde tvangslukket til foreløbigt den 21. maj i år.

Racehall CPH åbnede for første gang i februar 2020, og ifølge Flemming Grene Thomsen har selskabet bag investeret i omegnen af 100 mio. kr. i etablering af banen.

Selskabets ejerkreds og bestyrelse består af en lang række prominente erhvervsfolk som bl.a. Casper Kirk Johansen fra Lego-familien, Jysk-arvingen Jacob Brunsborg og Poul Plougmann, der er tidligere topchef i Lego og B&O.

Racehall CPH fylder omkring en fjerdedel af den 12 hektar store grund, som ejerne har købt til projektet, og selskabet har siden etableringen spekuleret i, hvad den resterende jord skulle bruges til. Nu er der så kommet en aftale på plads.

Dele af jorden er nemlig solgt fra til etableringen af et 5.300 kvm stort padelcenter.

»Padel tennis og gokart supplerer hinanden godt og kan sammen være med til at gøre området til en endnu mere spændende destination. Derudover vil vi hos Racehall også tilbyde træning af gokart-kørsel for voksne og diverse teambuilding-produkter, når vi åbner igen, så vi kan komme godt i gang efter krisen,« siger Flemming Grene Thomsen.

Egenkapitalen i Racehall Holding, der ejer gokartbanerne i henholdsvis Aarhus og Høje-Taastru,p lød i 2020 på 21,5 mio. kr.

Læs også
Top job