Erhverv

Mange ledige jobs giver pengeregn: Jobindex hæver forventningerne til årsregnskab

En stigende efterspørgsel efter nye ansatte har fået virksomheder til at lave jobopslag i hobetal på Jobindex, og det får jobportalen til at opjustere forventningerne kraftigt.

Kaare Danielsen, adm. direktør, stifter og hovedaktionær af Jobindex, nyder sammen med firmaet i øjeblikket godt af den store efterspørgsel efter nye medarbejdere. 
Foto: Casper Holmenlund Christensen Kaare Danielsen, adm. direktør, stifter og hovedaktionær af Jobindex, nyder sammen med firmaet i øjeblikket godt af den store efterspørgsel efter nye medarbejdere. Foto: Casper Holmenlund Christensen.

Jobindex har oplevet et rekordhøjt niveau af jobannoncer i marts, og det høje niveau er fortsat i starten af april.

Derfor har jobportalen hævet forventningerne for resultatet for 1. kvartal 2021, hvor der nu forventes en nettoomsætning på omkring 95 mio. kr. mod 73 mio. kr. i 1. kvartal 2020 og et driftsoverskud før renter og skat på omkring 35 mio. kr. mod 18 mio. kr. i 1. kvartal 2020.

Samtidig har Jobindex hævet forventningerne for hele 2021 til en nettoomsætning på 340 mio. kr. mod tidligere forventet 320 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat i niveauet 100 mio. kr. mod tidligere forventet 90 mio. kr.

Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex, fortæller til Finans, at antallet af jobannoncer lige nu ligger på 30 pct. over niveauet fra før coronakrisen.

»Der er nogle sektorer, hvor vi kan måle en ekstra stor vækst, og det er selvfølgelig ikke særlig overraskende hoteller, restauration og frisører,« siger han og uddyber, at der i forhold til seneste måned er sket en vækst på 35 pct. flere jobannoncer inden for restaurationsbranchen.

Kaare Danielsen fortæller, at jobannoncerne også er bredere funderet.

»Det er lidt overraskende, at hele erhvervslivet er gået i gang med at ansætte flere medarbejdere. I marts havde vi registreret flere IT-stillinger, end vi nogensinde har gjort før. Så det er ikke kun frisører og tjenere, det er også IT-folk, ingeniører, sælgere.«

Ifølge Danmarks Statistiks seneste opgørelse er der lige nu en ledighed på 4,6 pct.

Læs også
Top job