Erhverv

Elon Musks SpaceX nærmer sig værdi på 500 milliarder

SpaceX har igen rejst penge, der skal bruges til at kommercialisere firmaets rumplaner.

Her ses en opsendelse af SpaceX fra den 20. januar 2020. Foto: SpaceX

Tesla-topchef og storaktionær Elon Musk kan lægge en betydelig slat til formuen, efter at rumfirmaet SpaceX har rejst et nyt milliardbeløb.

Space har rejst knap 1,2 mia. dollar eller ca. 7 mia. kr., fremgår det af en indberetning til det amerikanske børstilsyn, SEC.

Indsprøjtningen af frisk kapital sker til en kurs, der værdiansætter privatejede SpaceX til 74 mia. dollar - eller omkring 450 mia. kr. - ifølge SeekingAlpha.

Elon Musk er storaktionær i SpaceX, der har flere projekter på bedding. SpaceX står bag Starlink, som har sendt hundredvis af satellitter i kredsløb tæt omkring jorden og tilbyder internet via satellit til især fjerne egne med ringe bredbåndsdækning i dag.

Der er tidligere spekuleret i, at Starlink formentlig vil blive børsnoteret på et tidspunkt.

Starlink er dog ikke alt, som SpaceX pusler med. SpaceX planlægger en rejse til månen i 2022, hvor firmaets Falcon 9-raket efter planen skal aflevere et efterforskningsfartøj på månens overflade på vegne af De Forenede Arabiske Emirater. I 2023 er det meningen, at SpaceX skal hjælpe NASA og firmaet Astrobotic med at få deres køretøjer på månen.

BRANCHENYT
Læs også