Erhverv

Populært øparadis vil lokke turister med coronavaccine

Maldiverne vil lokke turisterne tilbage til østaten ved at uddele coronavacciner til de besøgende, oplyser landets turistminister.

Arkivfoto: Kim Pauli.

Den populære feriedestination Maldiverne tager nu et utraditionelt middel i brug i et forsøg på at lokke turisterne tilbage midt under coronapandemien.

Ifølge landets turistminister Abdulla Mausoom vil Maldiverne inden længe kunne tilbyde turister et skud med en coronavaccine, når de ankommer til landet.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie CNCB.

Turisme er den altoverskyggende industri på Maldiverne og står for lige under 70 pct. af landets bruttonationalprodukt (bnp).

Hvornår den utraditionelle plan præcis skal skydes i gang, er endnu usikkert. Ifølge turistminister Abdulla Mausoom skal landets egen befolkning, der er på lige under 550.000 indbyggere, først vaccineres med første og andet skud, før Maldiverne vil begynde at lokke turister med en coronavaccine.

Ifølge CNBC har omkring halvdelen af landets befolkning modtaget deres første vaccinedose, mens omkring 90 pct. af de ansatte i landets turismeindustri har modtaget deres første skud i armen.

Og hvilken vaccine vil turisterne så modtage? Ifølge Abdulla Mausoom har Maldiverne modtaget vacciner fra Kina, Indien og WHO’s særlige Covax-program. Desuden skulle der være flere vacciner på vej fra Singapore.

»Men jeg tror ikke, at mangel på vacciner bliver et problem, fordi vores befolkning er relativt lille,« siger turistministeren til CNBC.

Det er endnu uvist, om turisterne skal betale for vaccinen eller om den gives gratis, når de ankommer til landet.

Maldiverne håber, at de med planen kan tiltrække 1,5 mio. besøgende i år, hvilket skal kaste 10 mio. hotelovernatninger af sig.

Foreløbig har østaten modtaget 350.000 besøgende i år – hovedsageligt fra Indien.

BRANCHENYT
Læs også