Erhverv

Voxpop: Hvis Astrazeneca-vaccinen bliver frivillig, vil du så tage imod den?

Billeder i collage: Marie Ravn Ja eller nej til Astrazeneca-vaccinen som et frivilligt valg? 
 Det spørgsmål splitter politikerne, men også de danskere, som Jyllands-Posten har talt med Foto: Marco Bertorello/AFP Foto: Marie Ravn

Onsdag meddelte sundhedsmyndighederne, at Astrazeneca-vaccinen bliver suspenderet. Danmark har imidlertid en stor mængde vacciner på køl, og dem - foreslår flere partier - skal danskerne kunne vælge at få frivilligt. Jyllands-Posten har spurgt nogle af danskerne, om de ville tage Astrazeneca-vaccinen.

Helle Bak, 56. Fritidspædagog, Egå

Jeg havde et slemt forløb med corona i november, og jeg kan først få vaccinen i maj, hvis planen holder, så jeg ville helt bestemt tage imod den. Der er så meget medicin, der giver blodpropper – p-piller, f.eks. – så jeg tænker stadig, at jeg ville tage imod vaccinen for at kunne beskytte folk omkring mig. Hvis jeg overhovedet kan smitte, når jeg har haft det, det ved jeg ikke.

John Valencia, 45. Selvstændig, Sabro

Aldrig i livet. Jeg ville heller ikke tage den, hvis den var en del af vaccineprogrammet, for jeg vil ikke tage nogen vacciner, så længe vi ikke er tvunget til det. Jeg synes, at det er lidt horribelt at lægge det over på folk, der kun har viden om den fra tv. De kan ikke læse rapporter og træffe beslutningen på et kvalificeret grundlag, så jeg forstår ikke, hvis man gør den valgfri på den måde.

Poul Christian Asmussen, 68. Forfatter og konsulent, Virum

Jeg ville ikke tage den som den første, jeg ville satse på de andre. Men jeg går meget ind for, at alle bliver vaccineret. Risikoen ved Astrazeneca er jo så lille, så hvis der ikke er andre muligheder, ville jeg tage den, både for min egen og for samfundets skyld. Jeg har det lidt med at tænke, at jeg er udødelig, så jeg ville mest tage den for min kones og mine børns skyld, fordi de gerne vil have det.

Sofie Holbek Jensen, 23. Kommunikationsstuderende, København

Jeg tror nok, at jeg ville tage den. Jeg synes, det er en god idé at gøre den frivillig, og jeg har ikke forhøjet risiko for blodpropper. Jeg tænker lidt, at det er det samme som p-piller, og dem var jeg frivilligt på i lang tid. Og så læste jeg lige, at der er større risiko for at få en blodprop, hvis man får corona, så det synes jeg også er interessant.

BRANCHENYT
Læs også