Erhverv

Ørsted i milliardopkøb: Køber stor landvindforretning i Irland og Storbritannien

Ørsted køber Brookfield Renewables landvindforretning i Irland og Storbritannien for mere end 570 mio. euro, oplyser selskabet fredag.

Foto: Ørsted

Energikoncernen Ørsted træder ind på det europæiske marked for landvind, efter at selskabet har indgået en aftale om at opkøbe Brookfield Renewables landvindforretning i Irland og Storbritannien.

Det oplyser Ørsted i en fondsbørsmeddelelse fredag morgen.

Med købet overtager Ørsted datterselskabet Brookfield Renewable Ireland (BRI) fra den canadiske vindkoncern.

Brookfield Renewable Ireland opfører og driver i dag landvindmølleparker i Irland og Skotland.

»Det forventes, at det europæiske marked for landvind vil vokse betydeligt i de kommende år, og med købet af BRI får vi en stærk platform, som skal fungere som basis for vores indtog på det europæiske marked for vedvarende energi på land. Dermed kan vi fortsætte den vellykkede udbygning af vores forretning med vedvarende energi på land,« siger Mads Nipper, koncernchef i Ørsted, i en kommentar til købet.

Værdien af Brookfield Renewable Ireland er sat til 571 mio. euro, hvilket svarer til 4,2 mia. danske kr. Den endelige købspris kan dog blive justeret, oplyser Ørsted.

Brookfield Renewable Ireland har i dag en portefølje på 389 MW i drift og under opførelse, samt 149 MW i sidste del af udviklingsfasen.

Desuden har selskabet, der har hovedsæde i Cork i Irland, projekter i udviklingsfasen i Irland og Storbritannien for samlet 1 GW.

Med indtoget på det europæiske marked for landvind udbygger Ørsted sin portefølje på området.

Ørsted gik i 2018 ind på det amerikanske marked og har i dag 4 GW landvind og sol i drift og under opførelse i USA.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen forventes handlen afsluttet inden sommerferien.

BRANCHENYT
Læs også