Erhverv

Det britiske lavprisflyselskab Flybe genopstår et år efter konkurs

Godt et år efter at britiske Flybe gik konkurs, genopstår flyselskabet. Thyme Opco har opkøbt aktiverne med ambitiøse planer for fremtiden.

Flybes maskiner får snart luft under vingerne igen. Foto: Chris Ratcliffe

Pandemiens første offer i den europæiske flytransport blev Flybe. Det skulle dog vise sig, at det ikke blev et endegyldigt farvel til det britiske flyselskab, som netop er blevet opkøbt, det skriver branchemediet Check-in.dk.

Seks måneders lange forhandlinger har båret frugt. Virksomheden Thymes Opco, som kontrolleres af Cyrus Capital, har netop købt Flybes forretning og aktiver, så maskinerne igen kan komme ude og flyve.

»Med forbehold for, at der fortsat er succes med vaccinationer og lempelse af rejserestriktioner, planlægger vi at lancere en ny og meget forbedret udgave af Flybe engang i løbet af sommeren på mange af vores tidligere ruter, hvor der stadig er et kritisk behov for et stærkt, pålideligt og kundefokuseret flyselskab,« siger en talsmand for Flybe Limited til Check-in.

For første gang i historien er det lykkedes at genrejse et konkursramt britisk flyselskab. Planen er, at flyselskabets gamle ruter skal genoptages og at flyvningerne som nævnt allerede skal påbegyndes til sommer.

Førend konkursbegæringen, som blev indgivet den 5. marts 2020, stod Flybe for godt 40 pct. af indenrigsflytrafikken i Storbritannien og havde ruter til godt 80 lufthavne i Storbritannien og Europa.

I januar 2020 undgik flyselskabet lige akkurat at gå konkurs, efter at være blevet tildelt midlertidige skattelettelser af den britiske regering, men blot et par måneder senere drejede flyselskabet nøglen om.

Konkursen ramte efter en længere perioden, hvor flyselskabet havde haft et dalende billetsalg. Ondt blev derfor kun værre, da coronapandemien ramte flytransporten. I takt med at vaccinerne udrulles kan det dog tyde på, at anden version af Flybe går bedre tider i møde, end den første version af Flybe var vidne til førend konkursen.

BRANCHENYT
Læs også