Serier

J&J bad kollegaer om fælles undersøgelse af blodpropper med vacciner

Corona rammer verden
Foto: Reuters/Shannon Stapleton

Johnson & Johnson har angiveligt bedt andre producenter af coronavacciner om at deltage i en undersøgelse af risikoen for blodpropper - en opfordring, som både Pfizer og Moderna afslog.

Det oplyser anonyme kilder til Dow Jones.

Da bekymringerne over risikoen for blodpropper voksede i sidste uge, bad Johnson & Johnson de tre øvrige producenter, Astrazeneca, Pfizer og Moderna om hjælp til at undersøge rapporterne. Ifølge kilderne forsøgte Johnson & Johnson at skabe en uformel alliance med de øvrige selskaber om at kommunikere om fordele og risici ved vaccinerne og adressere bekymringer i offentligheden.

Ifølge de amerikanske myndigheder har seks personer ud af i alt syv millioner, der har modtaget Johnson & Johnsons vaccine udviklet blodpropper, uden at der dog behøver at være en sammenhæng. Hvad der har udløst blodpropperne er myndighederne i færd med at undersøge.

Samme bivirkning er hidtil ikke set med Pfizers og Modernas vacciner.

Og ledelsen i Pfizer og Moderna har ifølge kilderne afslået Johnson & Johnsons henvendelse, blandt andet med henvisning til, at de ikke så grund til at lave undersøgelser af årsagssammenhængen sideløbende med blandt andet myndighederne.

En talsmand fra Johnson & Johnson siger ifølge Dow Jones, at selskabet vurderer, at udvekslingen af information og et videnskabeligt samarbejde selskaberne imellem kan hjælpe med at besvare spørgsmål relateret til patienternes sikkerhed.

BRANCHENYT
Læs også