Erhverv

Startede som hobby i en skurvogn - nu tjener dansk vinfirma millionbeløb

For 13 år siden forsøgte Jakob Dau at gøre sig som vinbonde på hobbyplan – men den drøm blev kortlivet, og i dag tjener hans firma millioner på at sælge vintilbehør i alverdens afskygninger.

Jakob Dau, indehaver af Wineandbarrels. Foto: PR.

Efterhånden er det, der startede som en hobby, blevet en millionforretning for iværksætter Jakob Dau, som står bag vinfirmaet Wineandbarrels.

Det viser et nyt rekordregnskab fra virksomheden.

Fra at have præsteret et resultat efter skat på blot 13.846 kr. i 2019 formåede Wineandbarrels at øge det tal til 2,2 mio. kr. i 2020. Bruttofortjenesten steg samtidig til 12,5 mio. kr.

Jakob Dau grundlagde Wineandbarrels i 2008 som en mindre sidegesjæft. Han havde en enorm interesse for vin og ønskede at prøve sig af som vinbonde.

Til det skulle han bruge faste leverandører af udstyr, og dem fandt han i Frankrig og Ungarn. Med base i sin fars skurvogn på Langeland startede han med at importere vinfade og tønder, og aktiviteterne tog ganske hurtigt fart.

Sortimentet blev de følgende år udvidet med inventar til opbevaring af vin, møbler, vinkøleskabe og vinglas. Vel at mærke det meste tilbehør til vin.

Ud over at forhandle varer fra andre mærker, får Wineandbarrels i dag også selv produceret produkter i eget navn på fabrikker ude i verden.

Netop de varer har skaffet Wineandbarrels mere salg og en plads på den europæiske scene, har stifteren tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

»Over halvdelen af vores omsætning kommer fra vores egenproducerede varer. Med Vækstfonden i ryggen har vi desuden fået vores egenproducerede, danskdesignede vinkøleskabe ud i Europa, både til private, til hoteller og restauranter, gennem en række europæiske forhandlere lige fra Spanien i vest til Rusland i øst,« fortalte Jakob Dau.

På samme tid har firmaet specialiseret sig i indretning af vinrum- og kældre med egne indretningskonsulenter, møbeldesignere og snedkere.

Med det seneste regnskab har virksomheden polstret egenkapitalen, som ved udgangen af 2020 udgjorde 9,3 mio. kr. mod 1,5 mio. året før.

Wineandbarrels har i dag butik og lager i Hillerød samt en dansk, norsk, svensk, tysk og engelsk webshop. På fem år er det lille firma gået fra at have blot én ansat til at beskæftige sammenlagt 27 mennesker.

Jakob Dau er fortsat den største aktionær og adm. direktør i selskabet.

BRANCHENYT
Læs også