Erhverv

Danmarks eneste andeslagteri er under konkurs: »Jeg synes, vi havde gjort en ihærdig indsats«

Ifølge direktøren er det en fejlagtig kontrolrapport, der sammenholdt med coronakrisen og fugleinfluenza har taget livet af slagteriet.

Andeslagteriet Dan Duck i Struer har indsendt en konkursbegæring. Arkivfoto: Astrid Dalum

Danmarks eneste andelsslagteri, Dan Duck i Struer, har tirsdag indgivet en konkursbegæring og indstillet al produktion.

Det betyder, at slagteriet nu er lukket ned, og samtlige 40 medarbejdere har mistet jobbet, skriver TV Midtvest.

Ifølge mediet peger direktør og ejer i driftsselskabet bag slagteriet DD Drift, Hardy Eskildsen, på en fejlagtigt kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der kom oven i julehandlen i 2019, som hovedårsag til konkursen hos det danske andeslagteri.

»Den (kontrolrapporten, red.) var ødelæggende, og siden har vi kæmpet for at komme oven vande igen. Jeg synes, vi havde gjort en ihærdig indsats, men så kom covid og nu fugleinfluenza,« siger Hardy Eskildsen til TV Midtvest.

DD Drift har tidligere heddet Dansk And og Dan Duck og er især kendt for sine juleænder.

Fødevarestyrelsens kontrolrapport, som Hardy Eskildsen henviser til i forbindelse med konkursbegæringen, blev udsendt kort før jul i 2019.

Her blev det fejlagtigt konstateret, at slagteriets ansatte bl.a. ikke vaskede hænder, og at ænderne havde ekskrementer på sig.

Styrelsen måtte dog senere trække rapporten tilbage, fordi den var fejlbehæftet, men ifølge slagteriet fik den negative omtale så fatale konsekvenser, at slagteriet allerede dengang kæmpede for overlevelse og for at holde gang i omsætningen, der stort set forsvandt i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten.

Forløbet resulterede i, at Hardy Eskildsen stævnede Fødevarestyrelsen for »et tocifret millionbeløb«.

Hardy Eskildsen overtog Dan Duck i 2019.

BRANCHENYT
Læs også