Erhverv

JP Morgan får nedgraderet bæredygtighedsrating efter pirtatligaflop

Standard Ethics nedgraderer den amerikanske storbank på bæredygtighedsskalaen.

Jamie Dimon, topchef i JP Morgan, rasede for nylig over folk, der gjorde noget dårligt for at få flere penge.  Foto: Paul Morigi/AP Images for JPMorgan Chase.

De vurderer selskabers evne inden for bæredygtighed, og nu har de givet den amerikanske storbank JP Morgan en over nallerne.

Standard Ethics har nemlig nedgraderet JP Morgan fra »tilstrækkelig« til »non-compliant,« altså ikke i orden.

Det skriver The Guardian.

Anledning er JP Morgans rolle i den såkaldte European Super League, der til mange fodboldfans store glæde ser ud til snart at være endegyldigt ovre, blot få dage efter at planerne blev lanceret.

JP Morgan har ikke ønsket at kommentere sagen, men The Guardian hæfter sig ved, hvad topchef Jamie Dimon bl.a. skrev i sit årlige brev til selskabets aktionærer tidligere på måneden.

»Når jeg hører eksempler på mennesker, der gør noget forkert, fordi det kan give flere penge, får det mit blod til at koge - og jeg vil ikke have dem til at arbejde her,« skrev han bl.a. ifølge The Guardian.

Efter godt to dages kritik fra fans, eksperter, spillere, UEFA etc.trak samtlige seks engelske klubber sig tirsdag aften fra den såkaldte Super League.

Både formanden for Liverpool og Manchester United har været ude med forskellige former for forsøg på undskyldninger.

Da planerne blev offentliggjort, gav det de børsnoterede fodboldaktier et løft. Men da først de seks engelske klubber trak sig ud, og Juventus meddelte, at turneringen ikke kan fortsætte med blot seks klubber, så er ligaen dømt ude af aktiemarkedet.

Barcelona, Real Madrid, Juventus og Milan har endnu ikke trukket sig endeligt.

De 12 klubber ville etablere en lukket liga for de største hold i Europa.

JP Morgan spillede en helt central rolle i European Superliga, når det handlede om økonomien.

BRANCHENYT
Læs også