Erhverv

Leo Pharma rykker stort skridt tæt på milepæl - millimeter fra godkendelse af superhåb

Det danske medicinalselskab Leo Pharma står over for en godkendelse i EU af lægemiddelkandidaten tralokinumab.

Leo Pharma fik for nylig kapitalfonden Nordic Capital med i ejerkredsen, da fonden skød 450 mio. euro i det danske medicinalselskab mod en ejerandel på under 25 pct. Endnu mangler de formelle godkendelser af handlen. Foto: PR

Det er det med afstand største lægemiddelhåb i Leo Pharmas pipeline, og nu er det på nippet til at blive godkendt i EU.

Den rådgivende komité under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), kaldet CHMP, har nemlig anbefalet en godkendelse af lægemiddelkandidaten tralokinumab.

Det oplyser Leo Pharma i en pressemeddelelse, hvor det også oplyses, at lægemidlet vil blive markedsført under navnet Adtralza.

»Dagens melding fra CHMP bringer Leo Pharma et skridt tættere på potentielt at kunne tilbyde Astralza som en ny behandlingsmulighed til patienter i EU, der lider af moderat til svær atopisk dermatit,« udtaler Jörg Möller, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Leo Pharma, i en forberedt kommentar.

Atopisk dermatit, også kendt som eksem, er et enormt marked.

Det franske medicinalselskab Sanofi, der mest er kendt for i mange år at have kæmpet en indædt kamp på verdensmarkedet for insulin med Novo Nordisk, har således allerede lægemidlet Dupixent godkendt.

Sanofi selv spår, at lægemidlet kommer til at sælge for mere end 10 mia. euro om året, når det sælger for mest, som behandling af eksem og svær astma.

»Der er et enormt behov for flere behandlingsmuligheder til patienter med atopisk eksem, så vi byder konkurrenter velkommen, ikke mindst vores gode kollegaer i Leo Pharma. Vi er dog fokuseret på egen forretning og mener, at vi har et rigtig godt produkt at tilbyde patienterne,« sagde Rasmus Schädler Villemoes, landechef for Sanofi i Danmark, kort før nytår.

Læs også