Erhverv

Fitness World har ansat 500 vikarer til at håndtere coronapas

Det betyder, at kæden torsdag genåbner med åbningstider som inden nedlukningen. Mens andre kæder har set sig nødsaget til at reducere åbningstiderne.

Også fitnesskæden Fitness X og Nordens største fitnesskæde Sats melder sig klar til genåbningen. Arkivfoto

For bare en uge siden var en mulig genåbning af landets fitnesscentre med krav om coronapas og bemanding i hele åbningstiden »en kæmpe byrde« for landets største fitnesskæde, Fitness World.

Krav til genåbning af fitnesscentre
  • Medlemmerne skal kunne fremvise coronapas
  • Fitnesscentrene skal være bemandet i hele åbningstiden
  • Det sker med henblik på at kunne kontrollere coronapas og smitteforbyggende tiltag
  • Fitnesscentre på hoteller indgår også i genåbningen
Kilde: Justitsministeriet

Men nu har selskabet fundet en løsning, der sikrer, at kædens i alt 180 centre kan genåbne torsdag uden at være begrænset af medarbejderstaben, der ifølge direktør Morten Bentzen ikke vil være i stand til at bemande samtlige centre i alle åbningstimer, som den seneste genåbningsaftale stiller krav til.

Konkret sker det ved, at Fitness World har hyret 500 vikarer til at tjekke coronapas ved indgangen og sørge for, at centrene er bemandet i hele åbningstiden.

»Vi er helt klar til genåbningen. Det er en glædens dag for både medlemmer og vores omkring 5.000 medarbejdere, der har været hjemsendt længe. Krav om coronapas og bemanding er fortsat en byrde for os, men vi vil hellere åbne centre end holde dem lukket. Vi driver en forretning, og det kan vi ikke gøre ved at blive ved at være lukket ned,« siger Morten Bentzen.

Fitness World har ansat de 500 vikarer gennem et bureau, og ifølge direktøren er planen, at de skal være tilknyttet kæden, så længe coronarestriktionerne betyder, at kæden skal tjekke coronapas og sikre bemanding i åbningstiden.

Hvad det koster Fitness World at hive vikarerne ind, vil Morten Bentzen ikke oplyse.

»Vi forventer at få fyldt godt op i centrene efter genåbningen. Vores engelske ejere åbnede for et par uger siden og har haft gode dage siden. Det håber vi selvfølgelig også på. Samtidig har vi gjort det muligt for medlemmerne at se på vores app, hvor mange der træner i bestemte tidsrum, så presset kan fordeles over dagen,« siger direktøren.

Også fitnesskæden Fitness X og Nordens største fitnesskæde Sats melder sig klar til genåbningen.

»Vi genåbner torsdag den 6. maj kl. 12. Det er vi utroligt glade for. Det er så vigtigt for folkesundheden, at der nu er mulighed for at folk kan begynde at træne igen. Det er en glædens dag for både vores medlemmer og ansatte,« skriver Susanne Dam, forretningsudviklingschef hos Sats, i en mail til Finans.

Sats har endnu ikke fastlagt, om kravet om bemanding i hele åbningstiden får betydning for kædens åbningstider, men oplyser, at håndteringen af coronapas i første omgang kommer til at være en manuel proces, som foretages af medarbejdere.

Fitness X har som følge af kravet om coronapas og bemanding valgt at reducere sin åbningstid.

»Vi har ikke bemanding nok til hele åbningstiden, og det betyder, at vi åbner senere og lukker tidligere. Vi kommer til at åbne ved 8-9-tiden og lukker kl. 21.30 i stedet for kl. 23,« siger direktør Per Lyngbak Nielsen.

Læs også
Top job