Mærsk-topchef om rekordresultat: »Jeg er stolt«

A.P. Møller-Mærsk har onsdag præsenteret det bedste kvartalsregnskab nogensinde. Det har skabt stolthed hos den danske shippinggigant.

Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk. Arkivfoto: Mærsk

Onsdagens rekordregnskab fra A.P. Møller-Mærsk har skabt stolthed på Esplanaden i København.

Det fortæller topchef Søren Skou oven på kvartalsregnskabet, som A.P. Møller-Mærsk i regnskabet selv betegner som »exceptionelt godt«.

»Vi har i dag præsenteret et rekordresultat, som jeg er stolt af. Vi har rekord i vores oceanforretning, i vores terminalforretning og i vores logistikforretning,« siger Søren Skou, topchef i A.P. Møller-Mærsk, onsdag morgen på et pressemøde.

Omsætningen voksede i 1. kvartal med 30 pct. i forhold til samme periode sidste år og endte på lidt over 12,4 mia. dollars.

Overskuddet blev 13-doblet til 2,7 mia. dollars, svarende til 16,7 mia. kr. Bundlinjen i årets 1. kvartal er dermed næsten lige så stort som overskuddet i hele 2020 og overstiger langt den seneste rekord fra 2. kvartal 2010, hvor bundlinjen landede på 1,9 mia. dollars.

Dengang havde Mærsk blandt andet den nu frasolgte olieforretning til at hjælpe resultatet fremad.

Det er især meget stærke fragtrater på verdenshavene, der driver fremgangen, pointerer Søren Skou.

»På en eller anden vis er det lidt en distraktion for os, for vi var egentlig på en ganske god trajectory, inden vi fik medvind på Ocean-siden. Det her er det ellevte kvartal i træk, at vi forbedrer indtjeningen,« siger han.

Også en verdensøkonomi, der trods coronapandemien er ved at genfinde sit momentum, løfter A.P. Møller-Mærsks forretning.

»Verdensøkonomien buldrer derudad drevet af enorm vækst i USA og i Kina samt en fin vækst i Europa. De stimulipakker, der er blevet langet ud rundtomkring i verden, er virkelig med til at drive økonomien fremad og dermed også efterspørgslen,« siger Søren Skou.

Mærsk fastholder forventningerne til driftsresultatet, som blev meldt ud i sidste uge. Forventningerne lyder på et driftsresultat før af- og nedskrivninger på mellem 13 og 15 mia. dollars for året.

BRANCHENYT
Læs også