Erhverv
BREAKING

Malerfirmaet Carsten Sørensen er gået konkurs

Malerfirmaet Carsten Sørensen beskæftigede 170 ansatte, men er nu gået konkurs efter en tvist, som kan ende i en retssag. Kurator arbejder på at redde arbejdspladser.

Malerfirmaet Carsten Sørensen blev stiftet i 1989. Foto: Arkiv

En konflikt om ekstraarbejder for millioner af kroner betyder, at Malerfirmaet Carsten Sørensen nu er gået konkurs.

Ifølge kurator Henrik Steen Jensen fra advokatfirmaet Holst drejer det sig om en stor sag, hvor firmaet er kommet i diskussion med bygherren og hovedentreprenøren, som har stoppet udbetalingerne fra »en kæmpe entreprise.«

Han fortæller, at uenighederne handler om ekstraarbejder »for mange millioner,« og at det er likviditetsproblemer, der har fået malerfirmaet til selv at indgive en konkursbegæring.

Nu følger en periode, hvor det skal afgøres, i hvilket omfang malervirksomheden fra Viborg, som har over 30 års historie, kan føres videre.

Ifølge Malerfirmaet Carsten Sørensens regnskab for 2019 beskæftigede virksomheden det år i gennemsnit 146 personer. På firmaets hjemmeside står, at det beskæftiger 170 mand.

»Jeg tror ikke på, at hele virksomheden kan leve videre, men vi arbejder på, at så meget som muligt kan videre i en ny drift. Det håber vi på,« siger Henrik Steen Jensen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt der er blevet lagt sag an på baggrund af stridighederne, svarer Henrik Steen Jensen, at det ikke er sket endnu, »men det kommer der ganske givet til.«

Henrik Steen Jensen vil ikke på nuværende tidspunkt afsløre, hvem der har nægtet Malerfirmaet Carsten Sørensen betalinger.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra adm. direktør Carsten Sørensen, men Finans arbejder herpå.

Malerfirmaet Carsten Sørensen havde i 2019 en omsætning på 64 mio. kr. og et resultat på 275.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også