Erhverv
BREAKING

Ørsted har færdiggjort aftale med PGE om havvindprojekter

Aftale, som giver PGE og Ørsted en ejerandel på 50 pct. hver i havvindprojekterne Baltica 2 og Baltica 3, er færdiggjort.

En aftale, der blev præsenteret i februar 2021, om et joint venture i Polen mellem Ørsted og PGE, er nu færdiggjort.

Det oplyser den danske energikoncern Ørsted torsdag.

Med aftalen får Ørsted og PGE hver 50 pct. ejerskab i to havvindprojekter i Polen, Baltica 2 og Baltica 3.

De to projekter udgør tilsammen Baltica Havvindmøllepark - det største havvindprojekt i den polske del af Østersøen. Partnerne vil i fællesskab opføre og drive havvindmølleparkerne, der får en samlet installeret kapacitet på op til 2,5 GW.

"Som den største elproducent i Polen med omfattende erfaring inden for den nationale energisektor har PGE inviteret en af de globalt førende virksomheder inden for havvind til i fællesskab at udvikle, opføre og drive havvindprojekter. Kombinationen af Ørsteds og PGE's viden og erfaring giver et solidt grundlag for implementeringen af en for landets økonomi så vigtig investering - nemlig opførelsen af to havvindmølleparker i den polske eksklusive økonomiske zone i Østersøen," siger Wojciech Dąbrowski, koncernchef hos PGE i en pressemeddelelse.

De polske konkurrencemyndigheder godkendte aftalen i marts, og de to partnere har derfor efterfølgende indsendt indsendt ansøgning til Polens virksomhedsregister og færdiggjort aftalen.

BRANCHENYT
Læs også