Erhverv

Kendte erhvervsfamilier opfører nyt stort ferieresort på Als

Ifølge en pressemeddelelse skal Europas største udbyder af ferieparker stå for den daglige drift af feriestedet, der har fået navnet Nordborg Resort.

Nordborg Resort bliver opført med øget fokus på bæredygtighed og består bl.a. af 440 feriehuse, 7.200 kvm vandland og 1.000 m strandpromenade. PR-foto

Inden for de kommende år vil et nyt stort ferieresort med eget vandland, overdækket bycenter og 440 feriehuse stå klar i den sønderjyske by Nordborg på Als.

Første spadestik til det 190 hektar store ferieområde er allerede taget, og nu har milliardærfamilierne bag resortet løftet sløret for, hvem der kommer til at drive stedet.

I en pressemeddelelse oplyser industrikoncernen Linak, der er ejet af milliardæren Bent Jensen, og Bitten & Mads Clausens Fond, der ejer Danfoss, at det bliver selskabet Center Parcs Europe, der skal stå for driften af det sønderjyske resort.

Selskabet er Europas største udbyder af ferieparker målrettet familier. Samlet driver det 28 af Europas største ferieparker i bl.a. Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.

»Vi er meget taknemmelige over for vores partnere, Linak og Bitten & Mads Clausen Fond, der har givet os muligheden for at drive denne spektakulære park med udsigt over Østersøen. Vi er meget begejstrede over snart at være repræsenteret på det skandinaviske turistmarked med Center Parcs og tiltrække gæster fra hele verden med vores brede vifte af fritidsaktiviteter,« lyder det i en udtalelse fra selskabets adm. direktør, Olivier Garaïalde.

Nordborg Resort har været undervejs siden 2012, hvor Bent Jensen og Peter Mads Clausen, formand for fonden bag Danfoss, har arbejdet målrettet for at gøre ferieresortet til en realitet.

»Resortet etableres på Als, hvor jeg selv er vokset op med skove, søer og sandstrande. Med dette projekt inviterer vi turister til at nyde de omgivelser, som jeg har gode minder fra. Det skal naturligvis ske bæredygtigt, hvilket Center Parcs Europe sikrer,« siger Peter Mads Clausen, der er bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond, ifølge pressemeddelelsen.

Center Parcs har de seneste år åbnet tre resorts i Frankrig og Tyskland, som er baseret på natur og bæredygtighed.

Det nye ferieresort har en samlet pris på 1,3 mia. kr.

Udover Peter Mads Clausen og Bent Jensen er Sønderborg Kommune med i projektet.

BRANCHENYT
Læs også