Serier

Virksomheder kan udskyde regnskabet for 2020

En hastelov gør, at selskaber og deres revisorer i år får én måned længere til at afslutte årsrapporten. Corona-pandemien udløser den forlængelse.

Corona rammer verden
Folketinget har vedtaget en hastelov om virksomhedernes årsrapporter foir 2020. Foto: Aleksander Klug

Coronakrisen giver de danske virksomheder længere tid til at få afsluttet regnskabet for 2020. Folketinget har tirsdag vedtaget en hastelov, så fristen for at indsende regnskaber er forlænget til udgangen af juni.

Det giver dermed tusindvis af selskaber og deres revisorer én måned ekstra til at få lukket regnskabet og leveret til cvr-registret samt Erhvervsstyrelsen.

»Jeg tror, at både revisorer og virksomheder kan nikke genkendende til, at der har været en del ekstra at se til under coronakrisen. Derfor er regeringen selvfølgelig også helt indstillet på at lytte til erhvervslivet, når de siger, at der ikke er nok timer i døgnet,« udtaler erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Ønsket om at udskyde fristen for årsrapporterne kommer fra flere erhvervsorganisationer.

200.000 virksomheder skulle efter de gældende regler levere årsrapport i slutningen af maj, mens der også netop nu er fart i efterkontrollen af de kompensationsordninger, som er givet under coronatiden i 2020.

»Der er ingen tvivl om, at mange virksomheder og revisorer fortsat er under et stort pres. Derfor er det vigtigt med et løbende samarbejde mellem regering, Folketinget, myndigheder og erhvervslivet. Den fleksibilitet, som den nu vedtagne lov giver adgang til, er således meget værdsat og en fornuftig hjælp til danske virksomheder, hvoraf mange stadig er stærkt udfordrede,« udtaler adm. direktør Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv.

Der udtrykkes i samme meddelelse også tilfredshed fra adm. direktør Lars Sandahl, DI. Han peger på, at »mange virksomheder står som følge af covid-19 midt i en kaotisk tid, hvor mange ud over årsrapporter også skal afregne endeligt i forhold til kompensationspakkerne.«

Også FSR Danske Revisorer, Landbrug & Fødevarer og FDR Foreningen Danske Revisorer er tilfredse med beslutningen – ifølge udtalelser fra de tre organisationer i Erhvervsministeriets pressemeddelelse.

Fristen for slutafregningen med kompensationspakkerne fra i fjor til virksomheder og selvstændige er allerede ændret fra 31. maj til 30. juni.

Læs også
Top job