Erhverv

Madanmeldelse: Mesterkokken Jakob de Neergaard får flyvende start på Marchal

Hotel d’Angleterres gourmetrestaurant, Marchal, stod for nylig uden køkkenchef for første gang i fem år, og det har banet vejen for et overraskende comeback til en af dansk gastronomis helt store skikkelser. Trods et årtis pause fra topgastronomien regerer mesterkokken Jakob de Neergaard nu på den mondæne adresse midt i København, som om han aldrig havde bestilt andet.

En af Jakob de Neergaards yndlingsråvarer må være asparges, for den indgik i mange af retterne på Marchal, den aften vi var forbi. Her ses retten med søtunge og hvid aspages og en overdådig beurre blanc. Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard.Lammefilet. Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard.Lammefilet. Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard (TH).Lammefilet. Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard.Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard.Starters. To østers og en kammusling.Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard.Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard.hvid asparges og beurre blanc. Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard.Foto: Stine Bidstrup Madanmeldelse af Michelin-restauranten Marchel, som har til huse i Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Ny køkkenchef på stedet er Jacob de Neergaard (TH).Lammefilet. Foto: Stine Bidstrup

»Hvornår kommer myrerne?« spurgte kollega Lillelund midt i kongeretten med due.

Den spøgefulde bemærkning morede vi os vældigt over, mens vi smovsede i intens velsmag. Det var nok det sidste, der ville ske her på stedet. Vi sad jo netop ikke på Noma. Snarere så langt derfra, som man kan komme det i kongens København, selv om der ikke er meget mere end et par kilometer imellem de to toprestauranter. ..

BRANCHENYT
Læs også