Erhverv

Stjernespækket ejerkreds har banket overskuddet i vejret hos Falsled Kro

Ifølge direktøren skyldes fremgangen, at den erfarne ejerkreds har investeret massivt i udvikling af kroen.

Falsled Kro blev i 1971 overtaget af ægteparret Lene og Svend Grønlykke, der står bag Løgismose. Arkivfoto

På bare tre år er det lykkedes en ny ejerkreds at gøre den anmelderroste kro Falsled Kro på Fyn til stabil indtjeningskilde med overskud i millionklassen.

Ifølge et nyt regnskab tjente den 50 år gamle kro sidste år knap 3 mio. kr. efter skat. Det svarer til en tredobling af resultatet sammenlignet med året forinden.

»Resultatet er det bedste, jeg har været vidne til i de over 10 år, jeg har været her. Coronakrisen har selvfølgelig gjort, at danskerne har været hjemme og brugt flere penge på oplevelser, men den har også været udfordrende for os og skabt usikkerheder. Derfor er det helt fantastisk at bevise overfor os selv, at vi kan køre en sæson med travlhed hele året,« siger direktør og køkkenchef Kasper Hasse.

Han overtog direktørposten hos Falsled Kro i 2020, efter den mangeårige tidligere direktør, Randi Schmidt, måtte fratrådte sin stilling »af helbredsmæssige årsager«.

Også bruttofortjenesten er det seneste år gået frem hos Falsled Kro.

I 2020 lød den på 20,7 mio. kr., hvilket er en stigning på 22 pct. i forhold til 2019.

Den nye direktør understreger, at en stor del af fremgangen skal findes i selskabets ejerkreds.

Det er da heller ikke hvem som helst, der i dag står i spidsen for den kendte kro.

I 2017 købte en større ejerkreds af kendte og velhavende personer nemlig kroen ud af Løgismose Meyers, der har stjernekokken Claus Meyer som medejer.

Siden det har Falsled Kro været ejet af bl.a. fodboldstjernen Michael Laudrup, Mærks-arving Camilla Bredholt, lensgreve Bendt Wedell og bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, der bl.a. står i spidsen for Semler Gruppen, der er Danmarks største bilkoncern.

»De har haft enorm stor betydning for kroens fremgang. Det er erfarne erhvervsfolk, der ved, hvilke knapper de skal skrue på for at skabe overskud. Tidligere var der langt mellem investeringer og opdateringer, og det har gjort, at kroen udadtil har stået lidt træt. Siden overdragelsen har vi investeret 14-15 mio. kr. i renovering af bl.a. værelser og køkken, og det har gjort, at vi nu står bedre, end vi har gjort i mange år,« siger Kasper Hasse.

Fremadrettet vil Falsled Kro ifølge direktøren ligesom de forrige år med de nye ejere i spidsen geninvestere overskuddet i udviklingen af kroen.

Det skal bl.a. være med til at tiltrække et yngre publikum og effektivisere driften.

Falsled Kro forventer i år at kunne levere et resultat på niveau med 2020-resultatet.

Læs også