Erhverv

Fleggaard-direktør: »Jeg er en glad mand, det er jeg«

I grænsehandelbutikkerne håber man på en travl pinse efter fredagens melding om nye rejsevejledninger.

Foto: Anders Brohus

Med nye rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet kan grænsehandlen ved den dansk/tyske grænse genoptages for første gang siden november. Hos Fleggaard er man klar til at tage imod danskere, der kommer for at fylde vognene med slik, sodavand og øl.

Fra lørdag kl. 16 farves Slesvig-Holsten gul i stedet for orange, hvilket betyder, at man blot skal udvise forsigtighed ved indrejse, og ikke behøver en negativ test eller at skulle gå i karantæne, når man er vendt hjem.

Dét har man i den grad set frem til i grænsebutikkerne, forklarer adm. direktør i Fleggaard og Calle, Lars Mose Iversen.

»Det betyder jo, at vi forventer at få flere kunder i vores butikker, end vi har set de sidste lange stykke tid. Vi havde allerede i fredags forberedt os på nye rejsevejledninger, så vi er klar,« siger han.

Hvor mange kunder, der allerede i morgen lørdag finder vej til grænsebutikkerne, tør han ikke spå om.

»Det er for tidligt at sige noget om. Men vi satser på, at vi har en grænsehandel, der kommer til at nærme sig et normalt niveau,« siger Lars Mose Iversen, der har kaldt ekstra personale ind til weekenden.

»Vi har været berørt af rejsevejledninger siden november og dermed også et lavere aktivtitetsniveau, end vi har været vant til. Så jeg er en glad mand, det er jeg.«

Lars Mose Iversen forklarer, at da den dansk/tyske grænse genåbnede sidste gang, var det de traditionelle grænsevarer, der lå øverst på danskernes indkøb: Øl, vand, vin, spiritus, slik og cigaretter. Han forventer, at det igen vil være de varer, der bliver rift om.

En analyse fra Dansk Erhverv, viser, at danskerne i høj grad genoptog grænsehandlen, efter grænsen sidst var lukket - det var fra den 16. marts til 12. juni.

Hver tredje husstand grænsehandlede i månederne efter genåbningen, og generelt vendte danskerne tilbage til de samme grænsehandlende vaner som før nedlukningen.

Det har dog ikke kunne forhindre, at Fleggaardkoncernen har måttet holde butikker helt lukket og ifølge det seneste regnskab har coronarestriktionerne i det hele taget kostet virksomheden millioner.

Læs også