Familievirksomheden Ib Laursen har tjent rekordmange millioner
Ifølge direktør Peter Laursen skyldes det gode resultat, at selskabet allerede inden coronakrisen havde forberedt sig på øgede efterspørgsel.
Den danske familievirksomhed Ib Laursen kan skrive under på, at det gamle ordsprog ”den, der lever stille, lever godt” fortsat holder i en tid, hvor danske virksomheder i stigende grad kæmper om forbrugernes opmærksomhed.
Ifølge et nyt regnskab har det forholdsvist ukendte selskab, der holder til i Ribe og i år kan fejre 50-års jubilæum, nemlig tjent rekordmange millioner i 2020.
Nettoresultat lød på knap 47 mio. kr., mens Ib Laursens omsætning ifølge direktøren steg med 20-25 pct. og lander på den gode side af 100 mio. kr.
»Vi er grossister og henvender os derfor ikke til slutbrugeren. Vores kunder er detailhandlere og webshops, og derfor har vi ikke behov for at være kendt blandt forbrugerne. Men coronakrisen har fået danskerne til at bruge flere penge på deres hjem, og det er kommet os til gode,« siger direktør Peter Laursen, der understreger, at selskabets kunder udmærket kender virksomheden og dens produkter.
Strategien om udelukkende at fokusere på salg til detailhandlen har da også sikret Ib Laursen det ene tocifrede millionoverskud efter det andet.
Samlet har virksomheden de seneste fem år tjent over 168 mio. kr. efter skat, hvilket gør den til en af Skandinaviens største grossister indenfor brugskunst.
Fremgangen har krævet, at Ib Laursen udvidede sit lager, byggede nyt showroom og kontor samt etablerede en ny webshop. Tiltag, der alle stod klar i 2020, og derfor gjorde det muligt for familievirksomheden at få det maksimale ud af den øgede efterspørgsel, som coronakrisen sidste år skabte.
»Det havde ikke været muligt for os at generere den omsætning, vi har gjort, hvis ikke tiltagene stod klar, inden pandemien ramte. Derfor var det utroligt heldigt, at vi havde alt færdig. Samtidig tog vi i begyndelsen af 2020 initiativ til at leje en udstillingstruck, som vi kørte gennem Europa og besøgt vores kunder med, fordi alle vores messer var aflyst. Det var en kæmpe succes og skabte en betydelig omsætning,« siger Peter Laursen.
Præcis hvor meget Ib Laursen i 2020 har omsat for, vil direktøren ikke løfte sløret for. Han mener dog, at det er urealistisk for virksomheden at fortsatte samme vækstkurver i 2021.
I stedet forventer selskabet at holde samme niveau som i 2020 på både omsætning og resultat.
Ib Laursen blev stiftet i 1971 af Peter Laursens far, som har lagt navn til virksomheden.
Selskabet har i dag 5.000 kunder fordelt i hele Europa. Omkring 75 pct. af Ib Laursens omsætning kommer fra eksport.