Erhverv

Danfoss-familie har droppet udbytte i flere år: Nu rammer første underskud

Underskuddet er det første i mere end 10 år og kommer ifølge ledelsen planlagt.

Formanden for Danfoss, Jørgen Clausen, har sammen med sin familie valgt at droppe at få udbytte i to år i forbindelse med coronakrisen. Arkivfoto

Danfoss-familiens ultimative moderselskab, Clausen Controls Holding II ApS, der ejer 26 pct. af industrikoncernen, har for første gang præsenteret et underskud.

Det fremgår af selskabets seneste regnskab.

Det negative resultat skyldes, at Danfoss-familien i forbindelse med coronakrisen besluttede ikke at modtage udbytte i 2020 og 2021. Derfor er underskuddet på 237.000 kr. ifølge ledelsen også som forventet.

»Resultatet af koncernen og moderselskabets aktiviteter for 2020 er påvirket af corona, idet Danfoss A/S som følge af coronasituationen i foråret 2020 valgte ikke at udbetale udbytte vedrørende regnskabsåret 2019,« skriver ledelsen i regnskabet.

Her fremgår det også, at selskabet igen næste år forventer et negativt resultat, idet der heller ikke forventes udbytte fra Danfoss A/S i 2021.

»Alle medarbejdere i Danfoss har ydet en kæmpeindsats i forbindelse med covid-19-krisen, så det er helt naturligt, at ejerne bag virksomheden også gør, hvad de kan for at bringe virksomheden så godt som muligt igennem denne situation. Derfor bliver der ikke udbetalt udbytte for 2020 og 2021,« udtalte Jørgen Clausen, formand i Danfoss og Clausen Controls Holding II ApS, i en skriftlig kommentar til Finans i forbindelse med beslutningen om at droppe udbytte fra Danfoss.

Året inden Clausen Controls besluttede ikke at modtage udbytte fra Danfoss, modtog selskabet udbytte på 157 mio. kr. fra industrigiganten. Det var medvirkende til, at selskabet i første omgang præsenterede et overskud på 733 mio. kr. efter skat.

Resultatet er dog i det seneste regnskab justeret til et overskud på 157 mio. kr. efter skat.

Danfoss’ omsætning lød i 2019 på omkring 47 mia. kr., mens overskuddet lød på 3,7 mia. kr. efter skat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til det seneste regnskab fra formanden for Clausen Controls, Jørgen Clausen.

BRANCHENYT
Læs også