Erhverv

Efter milliontab og ejerskifte er bæredygtigt kaffefirma på rette spor

Selskabet Freehand Coffee Company var tæt på konkurs. Nu har det for første gang i flere år leveret overskud.

Michael Schiedel står i spidsen for kaffeselskabet Freehand Coffee Company. PR-foto: Christian Als

Det danske kaffefirma Freehand Coffee Company, der tidligere var kendt som Maas, har høstet millioner i seneste regnskab.

Det sker, efter selskabet for få år siden var tæt på at trække stikket og dreje nøglen om.

»Vi er ekstremt stolte og ydmyg over resultatet, og det kunne have været endnu bedre, hvis ikke coronakrisen havde påvirket vores salg til kontormiljøerne negativt,« siger Michael Schiedel, der siden 2017 har været adm. direktør for kaffefirmaet.

Freehand Coffee Company leverede i 2020 et overskud på 4,2 mio. kr. efter skat og en bruttofortjeneste på 26,8 mio. kr.

Det positive regnskab kommer efter flere år med millionunderskud, der i sommeren 2018 var ved at tage livet af den danske kaffeleverandør. På daværende tidspunkt manglede selskabet 15 mio. kr. i kapital for at overleve.

Millioner, der i sidste sekund blev tilført fra det belgiske selskab Miko Group, som med kapitalinsprøjtningen reddede Freehand Coffee Company fra konkurs.

»Det var en hektisk periode. Vi var helt ude på kanten, men samtidig var vi heller ikke i tvivl om, at der var meget godt at bygge på. Vi skilte os af med det, vi ikke var gode til, og fokuserede på god, bæredygtig kaffe. Det har båret frugt og rammer os med fuldsmadder nu,« siger Michael Schiedel.

Bl.a. stoppede Freehand Coffee Company med at tilbyde rengøring af maskiner og salg af snacks som Mars-barer og Redbulls til ubemandede maskiner, som selskabet - inden Miko Group blev en del af ejerkredsen - også slog sig op på.

»Vi havde en masse forretningsområder, der ikke havde noget med kerneforretningen at gøre. Selvom det gav omsætning, så var det tom omsætning, og derfor er den nye strategi bedre. Nu fokuserer vi udelukkende på god, bæredygtig kaffe,« siger direktøren.

Kaffeselskabet har dog ikke sagt endegyldigt farvel til håndtering af kaffe- og snackautomater. Det servicerer nemlig fortsat kaffemaskiner og betalingssystemer i bl.a. Fitness Worlds automater. Ifølge Michael Schiedel har selskabet valgt at beholde denne del af forretningen, fordi der fortsat er efterspørgsel på området.

Belgiske Miko Group er hovedaktionær i Freehand Coffee Company, mens Michael Schiedel også selv ejer en mindre del af selskabet.

Selskabet har desuden for nyligt lagt sig sammen med søsterselskabet MikoCoffee Aps for løbende at optimere begge forretninger.

Ifølge direktøren er forventningen, at Freehand Coffee Company kommer ud af 2021 med overskud.

BRANCHENYT
Læs også