Erhverv

Tesla afslører for første gang sin omsætning i Danmark

Siden 2017 har elbilgigantens danske datterselskab omsat for omkring 3,5 mia. kr. Det viser et nyt regnskab.

Tesla Motors Denmark beskæftigede sidste år 97 ansatte. Arkivfoto

For første gang nogensinde har den danske del af elbilsgiganten Tesla løftet sløret for, hvor meget den omsætter for på det danske marked.

Og det er bestemt ikke småbeløb, der gemmer sig i regnskabet for det danske datterselskab, Tesla Motors Denmark ApS.

Sidste år nærmede omsætningen sig 2 mia. kr., hvilket er næsten otte gange så meget som fire år tidligere. Samtidig blev antallet af solgte biler næsten fordoblet i 2020 sammenholdt med året inden.

»Selskabet leverede 4.687 biler mod 2.737 biler i 2019, hvilket resulterede i en stærk stigning i selskabets driftsresultat. Uden en engangseffekt af et aktiveret skatteaktiv i 2019 er virksomhedens nettoresultat forbedret,« skriver ledelsen i regnskabet.

Her fremhæves det også, at stigningen i selskabets aktiver skyldes »stærke forbedringer« i dets likvidbeholdning.

Tesla Denmark leverede sidste år et overskud på 20,3 mio. kr. mod et rekordoverskud 30,4 mio. kr. i 2019.

Derved drypper en stor del af selskabets omsætning fortsat ned på bundlinjen og sikrer den danske del af Tesla et tocifret millionoverskud for andet år i træk. Det sker efter en årrække med svingende resultater og skiftevise under- og overskud.

Også det amerikanske moderselskab Tesla Inc. har klaret sig godt i 2020.

Tidligere på året kunne det for første gang præsentere overskud. Det var dog hverken gevinsten ved at sælge selskabets elektriske biler eller solceller, der resulterede i en positiv bundlinje. I stedet var det CO2-kvoter i bilbranchen, der hev resultatet over på den positive side.

Herhjemme beskæftigede Tesla Motors Denmark sidste år 97 ansatte.

Samlet har selskabet omsat for knap 3,5 mia. kr. siden 2017, hvor det ifølge det seneste regnskab begyndte at oplyse sin omsætning.

BRANCHENYT
Læs også