Firmaet bag gourmetrestauranten Atrium er under konkursbehandling

Tidligere i år begærede ejerne bag samme selskab også den aarhusianske Michelin-restaurant Gastromé konkurs.

Ejerne af Restaurant Gastromé Søren Jakobsen (t.v.) og William Jørgensen indgik i 2019 et samarbejde med hotelejer Mads Richard (t.h.). Det betød, at de to kokke skulle stå for al forplejning på Hotel Royal. Arkivfoto: Stine Rasmussen

De danske Michelin-kokke Søren Jakobsen og William Jørgensen må endnu en gang se en af deres to toprestauranter under konkursbehandling.

Ifølge en meddelelse fra Statstidende er selskabet bag den anerkendte gourmetrestaurant Atrium fredag taget under konkursbehandling.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Søren Jakobsen og kurator Morten Moltke Nygaard. Ingen af dem har dog ønsket at udtale sig, men de bekræfter overfor Finans, at Atrium er taget under konkurs.

Atrium holder til i Aarhus og blev sidste år tildelt en Michelin Plate eller på dansk Michelin Tallerken for sine retter. Året før indgik restauranten et samarbejde med det mere end 170 år ikoniske Hotel Royal i Aarhus, hvor restauranten siden har holdt til og stået for al forplejning.

Udover Søren Jakobsen og William Jørgensen er også erhvervsmanden Lars Jørgensen en del af ejerkredsen bag Atrium og Gastromé.

»Selskabet bag restauranten (Atrium, red.) var ikke i stand til at fortsætte efter corona. Jeg har en interesse i at se, om vi kan drive restauranten videre, og det forventer jeg, at vi kan finde en løsning på. Vi skal have lavet en endelig løsning med konkursboet, som selvfølgelig skal have nogle penge. Derfor er det heller ikke helt på plads endnu,« siger Lars Jørgensen, der ærgrer sig over, at driften hos Atrium ikke er kommet tilbage som ønsket efter genåbningen.

Da Michelin-restauranten Gastromé i marts blev taget under konkurs og lukkede for al aktivitet, var det ifølge medejer Søren Jakobsen også coronakrisen og den daværende nedlukning af restauranter og cafeer, der havde taget livet af den aarhusianske restaurant.

Han understregede dengang, at konkursen ikke omfattede Atrium, og at der ikke var udsigter til, at selskabet bag ville blive taget under konkurs.

Omkring en måned efter at Gastromé blev taget under konkurs, genopstod den danske toprestaurant i et nyt selskab.

Det var muligt, fordi de to kokke sammen med investeringsselskabet Lyngså Invest, der har ejer Lars Jørgensen i spidsen, havde købt konkursboet efter Gastromé.

Af cvr-registeret fremgår det, at Signature Brands ApS, der er moderselskab for selskaberne bag Atrium og Gastromé, i samme periode fik tilført 150.000 kr. i frisk kapital fra Lyngså Invest. Samtidig overtog Lars Jørgensen gennem sit investeringsselskab 50-66 pct. af Signature Brands ApS.

Ifølge den nye hovedejer er planen, at både Atrium og Gastromé fremadrettet skal drives videre gennem Signature Brands ApS.

»Udover kapitalen har jeg også ydet et ret substantielt lån til selskabet (Signature Brands, ApS red.), så det er i stand til at videreføre driften af de to restauranter, som har været underfinansieret. Derfor er der kommet en ny hovedejer, og vi forventer, at restauranterne kan forbedre deres præstation, nu de har fået det rigtige finansieringsgrundlag og får den rette økonomiske styring som en del af min koncern,« siger Lars Jørgensen og tilføjer:

»Jeg vil gerne isoleret set satse flere penge på restauranterne, hvis jeg får lov at kontrollere og styre økonomien. Der var ikke nogen, som kunne eller ønskede at fortsætte med det, der var, fordi vi havde tabte penge på det. Nu bliver det strammere vilkår, og livremmen skal spændes ind, så vi fortsat kan levere gode oplevelser til gæsterne.«

Lars Jørgensen ønsker ikke at oplyse, hvor meget han samlet har investeret i at føre de to restauranter videre.

Gastromé genåbnede den 5. maj i år i samme lokaler og under samme navn.

Selskabet bag Atrium skiftede den 2. juli i år navn fra Restaurant Atrium ApS til Muirta ApS.

Muirta ApS tabte i 2019 knap 1 mio. kr. Også det tidligere selskab bag Gastromé var tabsgivende og skiftede inden konkursen navn.

Læs også