Erhverv

Dansk Michelin-restaurant går konkurs

Coronakrisen har fået den aarhusianske Michelin-restaurant Gastromé til at kaste håndklædet i ringen.

Kokkene bag Gastromé, Søren Jakobsen og William Jørgensen, har begæret Michelin-restauranten konkurs. Arkivfoto

Den danske Michelin-restaurant Gastromé i Aarhus er gået konkurs og lukker per dags dato.

Det oplyser restauratør Søren Jakobsen til Finans.

»Det er coronasituationen og den fortsatte nedlukning, der har faset os ud. Nu er der ikke mere at gøre. Den sidste nedlukning, hvor genåbningen blev skubbet endnu en gang, var dødsstødet. Der er ikke det store hokuspokus i det. Vi har ingen indtjening, og så er den ikke længere,« siger han.

Konkursen er begæret af selskabet selv, da der ikke er penge i selskabet til at betale husleje og lønninger til selskabets i alt fire ansatte, der alle er opsagt i forbindelse med konkursen.

Søren Jakobsen ønsker ikke at udtale sig yderligere om omstændighederne for konkursen. Men han understreger, at det er den syv måneder lange nedlukning og de omfattende restriktioner det seneste år, der nu har resulteret i, at selskabet har kastet håndklædet i ringen.

»Der er ikke så meget mere at sige,« siger Søren Jakobsen og henviser til en pressemeddelelse, som selskabet har sendt ud.

»Nu skal skuffelsen lige falde til bunds, det var jo bestemt ikke den her afslutning, som vi havde drømt om, og slet ikke set i lyset af, at vi føler, at vi står bedre end nogensinde før med en tangering af Michelinstjernen for femte år i træk og med utallige topplaceringer i gæsteanmeldelser,« lyder det i pressemeddelelsen.

Forsøg med takeaway

Gastromé har siden 2015 haft én stjerne i Michelinguiden og har under coronakrisen forsøgt sig med bl.a. takeaway-løsninger for at holde gang i indtjeningen.

Restauranten ejes og drives af Søren Jakobsen og William Jørgensen.

Udover Gastromé ejer de to kokke sammen Restaurant Atrium, der er beliggende i Hotel Royal og ikke er omfattet af konkursen.

I pressemeddelelsen skriver Gastromé, at den usikre fremtid i forbindelse med genåbningen har været med til at »slukke alt håb« for restauranten.

I første omgang skal danskerne ifølge genåbningsplanen vænne sig til at lade sig teste, før de sætter sig på en restaurant eller café.

Efter planen kan restaurationsbranchen åbne for udendørs servering den 21. april, mens indendørsserveringen åbnes fra den 6. maj med afstand, mundbind og coronapas.

Læs også