• Opdateret 15/07/2021 kl. 18:06
Erhverv

Først opgav han, men nu vil Kasi-Jesper måske alligevel fortsætte kampen mod Pandora

Onsdag sagde Jesper Kasi Nielsen, at han havde opgivet sin sag mod Pandora. Torsdag har han ikke givet op alligevel.

Artiklens øverste billede
Jesper Kasi Nielsen blev rig på at sælge Pandora-smykker i Tyskland. I dag er han personlig konkurs. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Smykkeentreprenøren Jesper ”Kasi” Nielsen har muligvis endnu ikke opgivet håbet om at få penge ud af børsnoterede Pandora.

Ifølge dagbladet Børsen har han i en email til de investorer, der undervejs har købt andele i et eventuelt provenu, skrevet, at han og familien vil føre sagen videre, selv om en uafhængig revisor er kommet frem til, at den ikke har noget berettiget krav.

»Vi giver ikke op, vi ved, vi har ret,« hedder det ifølge Børsen i emailen.

Jesper Nielsen vil ikke stille op til interview med Finans. I en tekstbesked skriver han, at familien skal »samle kræfter igen«.

»Vi fatter det ikke - men ser ud som om revisor ikke har fået lov at se det hele - vi giver det et skud mere i voldgiften«, skriver han uden at angive, hvordan det i givet fald skal foregå.

Sagen stammer fra 2010, da han indgik en aftale om at sælge det familieejede Kasis aktier i salgsselskabet Pandora Central Western Europe (Pandora CWE) til Pandora.

Kasi ApS fik 400 mio. kr. up front og en aftale om yderligere en betaling i 2015 baseret på salgsselskabets finansielle performance i de mellemliggende år.

Da beløbet skulle gøres op i 2015, havde Pandora CWE’s resultater været så ringe, at den såkaldte earn out blev opgjort til 0 kroner.

Jesper Nielsen protesterede og beskyldte Pandora for at have snydt med tallene, og sagen landede i Voldgiftsretten.

Ifølge ejeraftalen kunne hver af parterne i tilfælde af uenighed om earn outens opgørelse kræve sagen endeligt afgjort af en uvildig revisor.

En sådan blev udpeget, og onsdag kom det frem, at revisoren ikke fandt grundlag for at konkludere, at familien Nielsen var blevet snydt.

Jesper Kasi Nielsen skrev på Facebook, at familien havde fået »en ordentlig mavepuster«.

»Pandora var for dygtige, og den uafhængige revisor kunne desværre ikke finde, hvor de havde snydt os. Derfor har vi sammen med Boris Frederiksen fra kammeradvokaten i dag valgt at opgive sagen,« hed det i opslaget.

Men nu har familien altså tilsyneladende skiftet holdning.

Advokat i Pandora Jeppe Jensen udtaler:

»Pandora hæfter sig ved, at sagen er afsluttet overfor voldgiftsretten. Endvidere kan vi konstatere, at Jesper Nielsen offentligt har udtalt, at han sammen med kurator har besluttet ikke at videreføre sagen. Pandora anser fortsat sagen for endelig afsluttet.«

Boris Frederiksen har som kurator ført sagen i Voldgiftsretten på vegne af konkursboet Kasi ApS.

Kasi har en gæld til det danske skattevæsen, som derfor har stillet sikkerhed for Boris Frederiksens arbejde i håbet om, at et provenu ville komme statskassen til gavn.

Boris Frederiksen sendte onsdag en redegørelse om sagen til selskabets kreditorer, hvoraf det fremgik, at han har drøftet den uafhængige revisorvurdering med »den sikkerhedsstillende hovedkreditor« - altså skattevæsenet, som ifølge Boris Frederiksen »har erklæret sig enig i, at der herefter ikke er grundlag for at foretage sig yderligere, herunder videreføre voldgiftssagen mod Pandora.«

Boris Frederiksen vil ikke kommentere sagen, og det er dermed uvist, om Jesper Nielsen overhovedet kan føre sagen videre. Som nævnt var det Kasi som selskab, der solgte aktierne i Pandora CWE. Det er Kasi, som Boris Frederiksen har ført sagen på vegne af, og Boris Frederiksen har ifølge sin skrivelse til kreditorerne besluttet ikke at fortsætte sagen.

Undervejs har Jesper Nielsen solgt andele af - vurderede han - et milliardprovenu fra Pandora-sagen til bl.a. venner og følgere på Facebook. Det fik senere Boris Frederiksen til at melde ham til politiet, fordi pengene - 13,8 mio. kr. - rettelig tilhørte Kasi ApS.

I november 2020 blev han erklæret personligt konkurs, men da Finans interviewede ham i december, afviste han, at det ville få nogen som helst betydning, eftersom hans nuværende forretninger drives i selskaber ejet af hans far og den tidligere landsholdsspiller Søren Colding, der er Jesper Nielsens svoger.

»Tror du virkelig, at min familie er blanket af? Altså, jeg er ikke ked af det. Du kan ikke slå mig ned. Jeg har lært at navigere i dette minefelt, og jeg beskytter mig selv. Jeg er klar til at slås med hvem som helst, for jeg ved, jeg har ret. Jeg er milliardær, det skal du forstå. Jeg har bare ikke fået pengene endnu,« sagde Jesper Nielsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.