Erhverv

Robotproducenten Turf Tank fyrer op for aggressiv vækstplan

I 2020 mangedoblede virksomheden sin bruttofortjeneste. Samtidig leverede den sit hidtil største underskud.

Turf Tank blev stiftet i 2014 og kom senest ud af 2020 med et forventet underskud efter skat på 7,6 mio. kr. Foto: Turf Tank

Den danske robotvirksomhed Turf Tank, der tidligere har haft flere kendte erhvervsfolk i ejerkredsen, gør nu for alvor klar til at sætte turbo på væksten og opruste på det amerikanske marked.

Derfor har selskabet fordoblet antallet af medarbejdere og planlægger at rykke sit nuværende hovedkontor i Hjørring til et nyt domicil i Svenstrup syd for Aalborg.

Det oplyser selskabet i forbindelse med offentliggørelsen af virksomhedens årsregnskab for 2020.

»I takt med at corona-restriktionerne lempes i Europa og USA, er væksten vendt tilbage. Måned for måned sætter Turf Tank nye salgsrekorder. Vi kan se en spændende kædereaktion, når Turf Tank leverer en robot til én klub, så sker der meget ofte det, at naboklubben også lejer eller køber en Turf Tank ONE robot til at automatisere opstregningen af deres sportsanlæg,« siger bestyrelsesformand Mikkel Klitgaard Jacobsen i en pressemeddelelse.

Turf Tank blev stiftet i 2014 og producerer robotter, som kan strege baner op til bl.a. fodbold, atletik og andre sportsgrene.

Virksomheden har siden etableringen investeret i intern rekruttering og eksplosiv vækst. Derfor er det indtil nu kun lykkedes Turf Tank at skabe overskud én enkelt gang.

Regnskabet for 2020 viser et underskud efter skat på 7,6 mio. kr., hvilket er virksomhedens hidtil største tab. Ifølge Turf Tank er underskuddet mindre end forventet, og virksomheden glæder sig over, at det i samme periode er lykkedes at mangedoble bruttofortjenesten og opbygge »et endnu stærkere fundament« for yderligere vækst.

Selskabets bruttofortjeneste voksede i 2020 fra 1,4 mio. kr. i 2019 til 4,7 mio. kr. i 2020.

Turf Tank har for nyligt lanceret en model, hvor kunder indgår 6-årige lejekontrakter frem for at købe robotter. Det har ifølge selskabet betydet, at flere kunder har været interesseret i Turf Tanks robotter, hvilket har fordoblet antallet af robotter i 2020 sammenholdt med året inden.

Tidligere har det danske robotselskab været delvist ejet af investor Jacob Risgaard, der især er kendt fra DR-programmet ”Løvens Hule”.

I februar blev han købt ud af selskabet. Det skete lidt over et år efter, at Risgaard sammen med Bilbasen-stifter Johnny Laursen og Carsoe-topchefen Mikkel Klitgaard Jacobsen købte grundlæggerne ud af Turf Tank, der dengang gik under navnet Intelligent Marking.

Samtidig indtrådte Danmarks Eksportkreditfond (EKF), Vækstfonden og Danske Bank som långivere for Turf Tank. Sammen med Johnny Laursen og Mikkel Klitgaard Jacobsen tilførte de virksomheden 80 mio. kr. i frisk kapital.

I forbindelse med færdiggørelsen af årsregnskabet er Turf Tanks tidligere topchef, Olav Bjørn Jørgensen, fratrådt sin stilling af »familiemæssige årsager«. Derfor er selskabet nu på udkig efter en ny adm. direktør.

Rekrutteringen forventes at være på plads i 3. kvartal 2021. Indtil da har Kris Sørensen, Turf Tanks CFO, overtaget direktørposten.

Turf Tank har på nuværende tidspunkt 70 medarbejdere, som er beskæftiget i Hjørring, England og USA.

Læs også
Top job