Erhverv

Michelin-restauranten Gastromé gik konkurs med milliongæld

Der er foreløbig rettet krav på 1,4 mio. kr. i konkursboet efter den aarhusianske Michelin-restaurant Gastromé, viser en redegørelse.

Artiklens øverste billede
Kokkene bag Gastromé, Søren Jakobsen (tv) og William Jørgensen, har sammen med en investor skiftet et nyt selskab, der skal drive Michelin-restauranten Gastromé videre. Arkivfoto

Den aarhusianske Michelin-restaurant Gastromé, der tidligere i år drejede nøglen om, fordi selskabet bag hverken havde penge til at betale husleje eller lønninger, har en foreløbig gæld på 1,4 mio. kr.

Det viser en redegørelse, som Finans har fået aktindsigt i.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra advokat Morten Moltke Nygaard, der er indsat som kurator i sagen. Han har ikke ønsket at udtale sig. Heller ikke Lars Jørgensen, medejer af Gastromé, vil kommentere på selskabets gæld eller kreditorer, da han - ifølge ham selv - ikke længere har indsigt i konkursen, efter sagen er overgået til Morten Moltke Nygaard.

Ifølge redegørelsen fremgår det, at langt størstedelen af de penge, der er gjort krav på i forbindelse med Gastromés fallit, er såkaldte simple krav. Det kan eksempelvis være fakturakrav for ubetalte indkøb af varer eller lignende.

Samlet lyder gælden for de simple krav på 1,3 mio. kr., mens de såkaldte paragraf 95-krav ifølge redegørelsen udgør omkring 116.000 kr.

Disse krav kan eksempelvis dække over krav på løn, ferie eller andet vederlag til de fire ansatte, som Gastromé ifølge stifter Søren Jacobsen havde, da det begærede sig selv konkurs i marts.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar til gæld og kreditorer fra Søren Jacobsen.

Kort efter selskabet bag Gastromé kastede håndklædet i ringen, genopstod restauranten i et nyt selskab.

Det skete, da tidligere medejer Lars Jørgensen tilførte 150.000 kr. i ny kapital til moderselskabet Signature Brands. Samtidig overtog han gennem sit investeringsselskab 50-66 pct. af Signature Brands ApS.

Gastromé har siden 2015 haft én stjerne i Michelinguiden. Under coronakrisen forsøgte selskabet at holde gang i indtjeningen ved bl.a. at lave takeaway-løsninger. Arkivfoto: Casper Holmenlund Christensen

Udover Gastromé er Signature Brands også moderselskab for selskabet bag den aarhusianske restaurant Atrium, der i 2020 blev tildelt en Michelin Plate.

Restauranten blev ligeledes taget under konkurs tidligere i år.

Fremadrettet er planen ifølge Lars Jørgensen, at begge Aarhus-toprestauranter skal drives videre gennem Signature Brands ApS.

»Vi forventer, at restauranterne kan forbedre deres præstation, nu de har fået det rigtige finansieringsgrundlag og får den rette økonomiske styring som en del af min koncern,« udtalte han i forbindelse med konkursbehandlingen af restaurant Atrium.

Ifølge konkursredegørelsen afventer kurator Morten Moltke Nygaard fortsat Lønmodtagernes Garantifond for flere mulige anmeldelser fra kreditorer. Derfor er konkursbehandlingen endnu ikke afsluttet, og »det er derfor for tidligt at udtale sig om dividendens størrelse,« lyder det i redegørelsen.

Hvis det lykkes kuratoren at få samtlige aktiver i hus, vil der på nuværende tidspunkt fortsat mangle 1,1 mio. kr. til kreditorerne efter konkursen.

Redegørelsen viser, at såkaldte »omstødelige dispositioner« foreløbigt har tilført konkursboet 231.641 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.