Erhverv

Fik uheldig start: Kendt iværksætters firmafabrik får tocifret millionindskud

Coronapandemien ramte særdeles uheldigt for serieiværksætteren Werner Valeur, Rasmus Hjort Sindberg og Joakim Warnøes firmafabrik, Brand New Ventures. I dag 18 måneder efter rejser selskabet et tocifret millionindskud fra private investorer og Vækstfonden.

Artiklens øverste billede
De tre herre på billedet (fra venstre) Werner Valeur, Joakim Vilhelm Warnøe og Rasmus Hjorth Sindberg stiftede sammen Brand New Ventures i starten af 2020. Foto: Frank Lohmann.

Da Mette Frederiksen lukkede landet ned i marts sidste år, stod en trio bestående af serieiværksætteren Werner Valeur, Rasmus Hjort Sindberg og Joakim Warnøe med en nyunderskrevet lejekontrakt på 80.000 kr. om måneden til en kontorbygning.

Lokalerne skulle danne rammen om en såkaldt firmafabrik, og 10 spirende startups skulle efter planen have indtaget lokalerne kort tid efter. Men en global pandemi ville det anderledes.

I dag, 18 måneder senere, er de 10 startups endelig flyttet ind, og startskuddet har lydt for firmafabrikken Brand New Ventures, som nu har rejst et tocifret millionbeløb fra private investorer og Vækstfonden.

Millionindskuddet skal hjælpe selskabet med at blive en »katalysator for succes i danske startups« og nå sin målsætning om en samlet omsætning i selskabets virksomheder på 100 mio. kr. inden for tre til fire år.

Der er et kæmpe uudnyttet potentiale i folk, der er dygtige til at drive en virksomhed, men som ikke har kreativiteten, idéen eller risikoprofilen til at starte sin egen.

Werner Valeur, serieiværksætter og medstifter af Brand New Ventures.

Det samlede indskud lyder på 11 mio. kr. fra private investorer og 3 mio. kr. fra Vækstfonden, og Brand New Ventures adm. direktør og medstifter, Joakim Vilhelm Warnøe, er glad for opbakningen fra nye investorer.

»Foruden kapitalen er vi særdeles begejstrede for at få dygtige profiler ind i ejerkredsen, der kommer med erfaring, viden og kompetencer fra egne iværksætterrejser. Det vil gavne os og vores 10 startups i den videre udvikling,« siger Joakim Vilhelm Warnøe.

Brand New Ventures er en selvudnævnt firmafabrik, der både opfinder og udvikler danske virksomheder. Det er der nemlig et hul i markedet for, mener virksomhedens medstifter, serieiværksætteren Werner Valeur.

»Der er et kæmpe uudnyttet potentiale i folk, der er dygtige til at drive en virksomhed, men som ikke har kreativiteten, idéen eller risikoprofilen til at starte sin egen,« siger han.

»Hos Brand New Ventures kan iværksættere læne sig op ad mig. Jeg har en ekstrem høj træfsikkerhed i, hvad der er gode virksomheder at starte, bygge videre på og til sidst exitte. Brand New Ventures erfaring og kompetencer fjerner en risiko fra folk, der godt kan, men mangler erfaringen,« siger Werner Valeur.

Firmafabrikkens forretningsmodel går ud på at opstarte og udvikle virksomheder, som selskabet ejer en andel i for på sigt at sælge ejerandelen igen.

Werner Valeur (yderst th) og Joakim Warnøe holder møde med Gustav Aarup Svendsen (tv). Sammen har de stiftet tæppevirksomheden WeRug.dk, hvor sidstnævnte er direktør. Foto: PR.

Selskabet investerer i lovende iværksættere med en virksomhed i opstartsfasen og opfinder også egne startup-idéer, hvorefter selskabet via LinkedIn indhenter en person med kompetencer på det givne område til at være medejer og tage stilling som adm. direktør.

Herefter står Brand New Ventures for at levere de rette kompetencer til at få virksomheden ud over rampen.

I løbet af de næste 20 måneder håber Brand New Ventures at kunne opfinde og investere i en ny startup hver måned. Hvorefter selskabet løbene luger ud i de mindre velfungerende. Herefter er planen at frasælge hele eller dele af den samlede portefølje af opstartede virksomheder til en eller flere venturekapitalfonde, oplyser Werner Valeur.

Werner Valeur, som tidligere hed Toke Kruse, har i mange år været en af de mest citerede iværksættere i Danmark. Han har i følge ham selv lavet fem »exits«, heriblandt i 2019 hvor han solgte sin regnskabsplatform Billy og senest solgte han for virksomheden Salary for tre uger siden. Begge virksomheder blev solgt til »et større tocifret millionbeløb« per styk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.