Erhverv

Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Niels B. Christiansen: Lego forlader aldrig Billund - og direktøren skal være dansk

Ifølge den adm. direktør i Lego Group A/S er Billund så vigtig for Lego, at man er villig til at gå på kompromis med kvaliteten af medarbejdere - bare de vil arbejde i Billund. Og ja, så skal direktøren være dansk.

Adm. direktør i Lego Group, Niels. B. Christiansen under sidste års præsentation af årsregnskabet. Foto: Mads Frost

Niels B. Christiansen, adm. direktør i Lego Group A/S, sætter i bogen ”Et liv med Lego” ord på, hvorfor det familieejede Lego i så mange år har haft succes. Det korte svar ifølge direktøren er: Billund.

Niels B. Chistiansen uddyber, at det handler om følelser for arven og brandet blandt medarbejderne i Lego, som har den særlige Lego-ånd med sig på arbejde.

»Naturligvis er Lego-ånden hele tiden i bevægelse, så den er relevant i sin samtid, men samtidig har den et oprindeligt Kirk Kristiansensk-Billundsk aftryk. Mange vigtige processer i virksomheden kan foregå forskellige steder i verden, men der er nogle ting, der udgør hjertet af virksomheden, som bare skal ske i Billund, hvor det hele begyndte,« siger Niels B. Christiansen i bogen.

Han uddyber:

»For eksempel design af vores produkter. Vi har mellem 250 og 300 designere af over 50 forskellige nationaliteter i Billund, og det holder vi fast i. Så hvis der er en gudsbenådet designer, vi gerne vil have fat i, men som ikke ønsker at arbejde i Billund, jamen så bliver det bare ikke til noget,« siger han.

Niels B. Christiansen er overbevist om, at den administrerende direktør i Lego til enhver tid bør sidde i Billund og lede virksomheden derfra. Han afslutter:

»Og jeg tror - det er måske lidt kontroversielt - at det er ret vigtigt at have en dansk direktør, hvis man vil være sikker på at bevare kernen i Lego-ånden.«

Bogen ”Et liv med Lego” er skrevet af Jens Andersen, og udkommer torsdag d. 16. september.

Læs også
Top job