Erhverv

Fik et indskud af forældrene: Nu tjener Frederik og Alexander Giese millioner på løbehjul og skaterudstyr

ScootWorld, som brødrene Frederik og Alexander Giese stiftede som børn, har siden etableringen indbragt søskendeparret over 10 mio. kr.

Brødrene Alexander (tv) og Frederik Giese står bag ScootWorld, der sægler skaterudstyr og løbehjulp i mere end 40 lande. Foto: PR

På knap ti år er det lykkedes brødreparret Frederik og Alexander Giese fra Taarbæk ved København at opbygge en millionforretning ved at sælge trick-løbehjul, skateboards, udstyr og hjelme til hele verden.

Nu har brødrene samlet tjent over over 10 mio. kr. på deres forretning ScootWorld, viser et nyt regnskab.

»Både min bror og jeg har aldrig følt os tilpas i skolen. Vi er kreative mennesker, og det bliver ofte overset i skolesystemet. Ingen af os har en uddannelse, og derfor er det fedt, at vi er nået hertil. Men vi har også arbejdet hårdt og seriøst for at nå hertil,« siger Frederik Giese.

Han var 17 år gammel, da han sammen med sin dengang 13-årige lillebror Alexander Geise, slog dørene op til ScootWorlds første butik. Det skete med et indskud på omkring 300-400.000 kr. fra brødrenes forældre, der sammen med brødrenes børneopsparing på cirka samme beløb har været medvirkende til, at selskabet i dag omsætter for et tocifret millionbeløb.

Ifølge Frederik Giese er det en firdobling sammenholdt med sidste år.

»Vi har turdet satse på fremtiden og investere penge i udvikling, selv i perioder hvor skatemarkedet har været mindre populært. Da markedet vendte retur betød det, at vi stod meget stærkere sammenlignet med andre brands. Det betyder, at vi står rigtigt stærkt i dag,« siger Frederik Giese, der forventer, at ScootWorld indenfor fem år kan omsætte for et trecifret millionbeløb.

I dag sælger ScootWorld til mere end 40 lande og ifølge virksomhedens seneste regnskab lød overskuddet i 2020/2021 på 7,8 mio. kr. efter skat. Det er mere end en fem gange så meget som året forinden og resulterer i, at Giese-brødrene siden etableringen af tjent et tocifret millionbeløb på deres forretning.

Fremadrettet vil ScootWorld investere i at blive endnu stærkere på det danske marked. På nuværende tidspunkt er det nemlig kun 10 pct. af selskabets omsætning, der kommer fra danske forhandlere.

»Vi er startet i udlandet, hvor løbehjulssalget er langt større end herhjemme. Men nu har vi flere brands og produkter, og derfor vil vi også fremadrettet investere kraftigt i danske forhandlere. Eksempelvis ved at komme ind i danske cykelhandlere med vores hjelme, som har de rigtige godkendelser og sidder godt,« siger Frederik Giese.

Han forventer, at ScootWorld i 2022 vil tilføje yderligere 50-100 danske forhandlere til listen, der på nuværende tidspunkt kun rummer syv forhandlere i Danmark.

Ideen bag brødrenes forretning opstod, fordi Alexander Giese i sin fritid kørte rigtig meget på trick-løbehjul. Ifølge brødrene var udvalget i starten af 2010’erne ikke særligt stort, og derfor satte de sig for at starte deres egen butik med både udstyr og komplette løbehjul.

Siden er forretningen blevet udvidet med flere egne brands. Bl.a. Striker Scooter Parts, der bliver forhandlet gennem internationale distributører i b.la. Europa, USA, Canada, Kina, Thailand og Australien.

Tidligere på året flyttede søskendeparret deres forretning i Hellerup til nye lokaler på omkring 300 kvm, hvilket er tre gange større end de tidligere lokaler.

ScootWorld er i dag ejet af Frederik og Alexander Giese og faderen Kenneth Giese gennem tre forskellige holdingselskaber. Ifølge CVR-regiseret ejer brødrene hver 40 pct. af ScootWorld, mens Kenneth Giese ejer de resterende 20 pct. Han er desuden også gået fuldtid i virksomheden.

Virksomheden havde ifølge det seneste regnskab en egenkapital på 9,3 mio. kr.

ScootWorld blev etableret i 2012, hvor selskabet også åbnede sin første butik.

Læs også
Top job