Erhverv

Kasi-familien er idømt konkurskarantæne

Kasi-familien må ikke sidde i ledelsen i en dansk virksomhed i de næste to år. Sådan lyder en ny afgørelse fra Sø- og Handelsretten.

Jesper Kasi Nielsen er nu frataget retten til at lede forretning i de næste to år. Foto: Niels Hougaard

»Groft uansvarlig forretningsførelse« har fået Sø- og Handelsretten til at idømme den konkursramte Kasi-familie to års konkurskarantæne.

Sådan fremgår det af en domsudskrift fra Sø- og Handelsretten.

Jesper Nielsen, Annette Laustrup Nielsen og Dorthe Nielsen, der alle har drevet virksomheden Kasi ApS, har fået forbud mod at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed de næste to år. Det betyder også, at de alle tre må udtræde af de virksomheder, som de i dag leder.

Konkurskarantæne
  • En konkurskarantæne betyder, at en person i en periode, typisk tre år, får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, som vedkommende ikke hæfter personligt for.
  • Man kan pålægges konkurskarantæne, hvis først kurator og efterfølgende skifteretten vurderer, at personen har drevet forretning på en groft uforsvarlig måde.
  • Hvis en person overtræder sin konkurskarantæne, kan denne blive udvidet til at omfatte et forbud mod at deltage i enhver form for erhvervsvirksomhed.
  • En overtrædelse af konkurskarantænen kan ultimativt føre til en bøde eller fængsel i op til seks måneder.

Bl.a. er både Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, og Annette Laustrup Nielsen netop indtrådt i bestyrelsen hos selskabet Shop Solutions ApS, som de altså må vinke farvel til efter lidt over en måned.

Det var topadvokaten Boris Frederiksen, som er kurator i konkursboet efter Kasi ApS, der indstillede familien til konkurskarantæne og derudover også har politianmeldt familien. Politisagen er stadig uafklaret.

Årsagen dengang var salg af miniandele i en potentiel earnout-betaling, som Kasi-familien og smykkevirksomheden Pandora sloges om.

Salget af miniandele til over 500 investorer blev i første omgang lavet fra Kasi ApS og uden accept fra selskabets største kreditor, som ellers skulle give tilladelse til sådan en disposition. Derudover blev knap 13,8 mio. kr. fra salget af andele overført fra Kasi ApS til smykkeselskabet Amazing Jewelry ApS.

Kasi-Familien mod Pandora
  • Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked.
  • Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev en earnout-aftale lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.
  • Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes
  • Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til store overskud, og det fik Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora.
  • Politianmeldelsen blev siden droppet, og Dojajean Holding gik konkurs. Det samme gjorde datterselskabet Kasi ApS, hvorfor konkursboet kurator nu fører sagen mod Pandora i håbet om at få aktiver i konkursboet.
  • Sagen mod Pandora blev afsluttet i juli og faldt ud til Pandoras fordel.

Af udskriften fremgår det også, at det bl.a. er et brud på tavshedspligt i forbindelse med salget af miniandele, der ligger til grund for afgørelsen fra Sø- og Handelsretten.

»Retten lægger til grund, at der mellem selskabet og Pandora A/S var indgået en aftale om tavshedspligt vedrørende den voldgiftssag, der verserede mellem Kasi ApS og Pandora A/S omkring earn-out-aftalen, og at Jesper Laustrup Nielsen har tilsidesat denne tavshedspligt ved en række offentlige udtalelser omkring salg af andelene,« står der i afgørelsen.

Ud over to års karantæne, er alle tre også blevet pålagt hver især at betale statskassens udgifter på 22.500 kr. inklusiv moms inden 14 dage fra afgørelsen.

Konkurskarantænen lander i en uge, som i forvejen har været hård ved Jesper ”Kasi” Nielsen. Den berygtede forretningsmand kom endnu en gang i søgelyset i sidste uge, da han lukkede en ny stor smykkeforretning og fyrede en række sælgere, der efterfølgende brokkede sig over manglende betalinger.

Finans arbejder på at få en kommentar fra Jesper Nielsen omkring afgørelsen.

Læs også
Top job