Erhverv

"Løvens Hule"-investor Jacob Risgaard samler sine investeringer i nyt selskab

Serieinvestor Jacob Risgaard har oprettet et nyt datterselskab, der bl.a. skal indeholde de selskaber, som han allerede har investeret i.

Artiklens øverste billede
I den seneste sæson af "Løvens Hule" var Jacob Risgaard den investor, som brugte flest penge. Nu har han oprettet et nyt selskab for at holde styr på sine mange selskaber. Arkivfoto

Der er nok at holde styr på for serieinvestor Jacob Risgaard, der står bag onlinekoncernen Coolshop og er kendt for sin optræden i DR-programmet ”Løvens Hule”.

Her har han de seneste to sæsoner investeret i mere end 10 danske selskaber, hvoraf størstedelen på kort tid har mangedoblet overskuddet og landet rekordregnskaber. For at holde styr på investeringerne og de mange regnskaber har den kendte investor nu valgt at samle sine aktiviteter i et nyt investeringsselskab, der har fået navnet Cool Group.

Ifølge CVR-registeret er selskabet fortsat tomt, men Jacob Risgaard fortæller, at det fremover skal indeholde »allerede eksisterende selskaber«.

»Det (Cool Grup red.) er et selskab, hvor vi skal placere alle vores nuværende selskaber, så de ikke ligger under Coolshop-navnet. Det er rent praktisk, så de ikke ligger og forurener hinanden talmæssigt. Det er en stor aktivitet at investere i selskaber, som kræver, at det holdes adskilt,« siger han.

Hvordan kan det være, at det er lige nu, du vælger at oprettet et investeringsselskab og dele aktiviteterne ud?

»Der kommer bl.a. en ny sæson af ”Løvens Hule”, men det kan jeg selvfølgelig ikke sige så meget om lige nu. Det, jeg kan sige, er, at selskabet er oprettet for at placere aktiviteterne rigtigt og få dem sorteret i de rigtige kasser, fordi de lige nu ligger under Coolshop, som jo er en onlinebutik,« siger Jacob Risgaard.

Selvom han endnu ikke kan løfte sløret for, hvordan den kommende sæson af ”Løvens Hule” udspiller sig, tør han godt at sige, at Coolshop også fremadrettet vil fokusere på investeringer og strategi. Samtidig vil der fortsat være »fuldt fokus« på selskabets kerneforretning, lyder det fra Risgaard.

Udover at have ejerandele i ”Løvens Hule”-selskaber som bl.a. Ditur, Bare En T-shirt, Decofarver, Mr. Beef og Hotel Viking har Jacob Risgaard også skudt et millionbeløb i det danske e-sportselskab P1 Esport.

Tidligere i år fik den mangeårige investor en af sine helt store drømme opfyldt, da Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen købte 25 pct. af Coolshop for et ukendt beløb.

»Vi er i den position, at vi nok skal få den rødvin at drikke, som vi har lyst til, og mangler ikke noget. Det her er alene drevet af lysten til at gøre noget sammen. Vi får et idol og en stjerne i erhvervslivet med ombord. Derfor er denne handel indgået,« sagde Coolshop-medejeren dengang om Holch Povlsens indtræden.

I den seneste sæson af ”Løvens Hule” var Jacob Risgaard den investor, som brugte flest penge. I alt skød han 5,15 mio. kr. efter fem investeringer.

Så mange penge brugte investorerne i sjette sæson af ”Løvens Hule”:


Antal investeringer Samlet investeringsbeløb i kr.
Jacob Risgaard 5 5.150.000
Jesper Buch 5 3.825.000
Jan Lehrmann 4 3.400.000
Christian Arnstedt 6 2.400.000
Mia Wagner 4 (én af investeringerne overgik dog senere til Freeway-koncernen, som Mia Wagner ikke længere er en del af) 2.200.000

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.